Meny

Slik annonserte Mæland sin avgang

Politidirektør Øystein Mæland holder pressekonferanse etter et møte mellom politimestrene i landet på Radission Blu Gardermoen torsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les hva Mæland skrev i pressemeldingen.

Like før klokken 22 torsdag kveld sendte tidligere politidirektør Øystein Mæland ut en pressemelding om at han fratrer sin stilling.

Her kan du lese hva han skrev:

«22. juli-kommisjonens rapport konkluderer med omfattende svikt i gjennomføringen av politiets aksjon på Utøya, og påpeker også store svakheter ved politiets evne til å møte de omfattende terrorhandlingene denne dagen.

Kommisjonen påpeker mangler som tilsier behov for et større endrings- og utviklingsarbeide i norsk politi.

Justisministeren har bedt meg om å legge frem en foreløpig plan for dette i morgen, fredag. Som et ledd i forberedelsene har landets politisjefer i dag samlet seg om noen viktige hovedområder som en slik plan må inneholde.

Jeg har vært klar for å påta meg ansvaret med å lede arbeidet med å forbedre norsk politi, og opplevde også en sterk støtte fra landets politisjefer i dag.

Tillit fra justisministeren er selvsagt avgjørende for at jeg kan bli værende i min stilling. Når statsråden og andre politikere ikke utvetydig har kunnet klargjøre dette, gjør det det umulig for meg å gå videre med dette arbeidet. Jeg har derfor i kveld bedt om å fratre min stilling.

Oslo, 16. august

Øystein Mæland»

Pressemeldingen er gjengitt fra Aftenposten.

Les også: Politimestre overrasket over Mælands avgang

– Umulig å gå videre med arbeidet

– Krise for reformarbeidet etter rapporten

Mæland trekker seg

Les flere nyheter her

Populært