Meny

Jensen: – Lytt til fotfolket i politiet

Frp-leder Siv Jensen under partileder debatten under Arendalsuka torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen ber regjeringen lytte til fotfolket i politiet og finne en ny politidirektør som kjenner deres hverdag.

– Når man nå skal ansette en ny politidirektør, synes jeg man skal lytte til dem som er ute i tjeneste hver eneste dag og har skoen på. De sier de savner en politiledelse som har operativ erfaring, som kjenner det politifaglige håndverket. En ledelse som i større grad enn Mæland er i stand til å forstå hverdagen til politiet, og dermed også være på lag med dem når beslutninger skal tas, sier Jensen til NRK.

Frp-lederen synes det er vanskelig å si om Mælands avgang var nødvendig.

Les også: Politimestre overrasket over Mælands avgang

– Jeg synes hele saken fremstår veldig underlig. All den tid Mæland først hadde kraftsamling med alle landets politimestre torsdag og skisserer tiltak og handling – og så plutselig kommer beskjeden om hans avgang. Jeg kan ikke annet enn å høre begrunnelsene som blir gitt, men det fremstår veldig rart, sier Jensen.

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet mener justisminister Grete Faremo (Ap) redegjorde grundig for bakgrunnen for Mælands avgang torsdag.

Les også: Mæland trekker seg

– Etter framleggelsen av rapporten fra 22. juli-kommisjonen så justisministeren at det kunne oppstå en del spørsmål, både om politidirektørens stilling og omorganiseringen av politidirektoratet, som også kunne få betydning for Mæland. Da ble det konkludert fra lovavdelingen at dette lå nært opp til inhabilitet. Det var Mæland som selv tok beslutningen etter dette, og det var en veldig ryddig avgjørelse, sier Johansen.

Les flere nyheter her

Populært