Meny

Google sletter personinformasjon om nordmenn

Google bekrefter at de har slettet ulovlig innhentede personopplysninger om norske borgere, to år etter at de ble samlet inn i forbindelse med tjenesten Street View. Denne uken kunngjorde Google store nedskjæringer i mobilselskapet Motorola, som ble kjøpt opp tidligere i år. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har omsider slettet personinformasjon som ulovlig ble samlet inn om norske borgere for to år siden, opplyser Datatilsynet.

Det var i 2010 at Google orienterte Datatilsynet om at selskapet hadde samlet inn data knyttet til tjenesten Street View. Samtidig fikk imidlertid selskapet med seg personlig informasjon, passord og e-poster fra usikrede trådløse nettverk. Dette er ulovlig, og Datatilsynet forlangte at informasjonene skulle slettes.

Les også: Google vil redde nordsamisk

I juli i år fikk imidlertid Datatilsynet rede på at søkegiganten ikke hadde gjort som lovet. Dermed ga tilsynet Google en bot på 250.000 kroner. Google beklaget og godtok boten. I flere andre land har selskapet fått tilsvarende bøter for samme forhold.

Nå opplyser Datatilsynet at Google har bekreftet at dataene er slettet. De 27 harddiskene som inneholdt informasjonen er også fysisk ødelagt for å hindre at de kan bli brukt i fremtiden, kommer det fram i et brev fra selskapet.

Google antas å ha annonseinntekter i størrelsen 1 milliard bare i det norske markedet.

Les også: Se Googles tøffe Oslo-kontor

– Google kunne vært norsk  

De 10 viktigste IT-trendene i 2012

Google-guru: Nettskyen utfordrer sikkerheten 

Les flere nyheter

Populært