Meny

Kvinne innrømmer å ha tent på brannen på Årnes

Den brenner i en institusjon på Årnes. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne har erkjent å ha tent på brannen i en eldre trebygning som blir brukt som bofellesskap for bostedsløse på Årnes i Akershus. Ingen ble skadd i brannen.

– Hun erkjente at hun hadde tent på til en patrulje på stedet. Hun er nå pågrepet og siktet i saken, men vi har foreløpig ikke avklart om hun bodde i bygningen eller bare var på besøk, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til NTB.

Han opplyser at bygningen ble påtent innenfra.

– Hele andreetasjen er i full fyr. Vi jobber nå med å slukke brannen, og røykdykkere har nå søkt gjennom første og andre etasje uten at det er funnet noen. Vi har ikke gjennomsøkt loftet, men der er det ingen som bor. Vi har ikke fått melding om at noen er skadd, sier vaktleder Lars Petter Skyrud ved Nedre Romerike brann- og redningsvesen til NTB i 18-tiden torsdag.

– Det er et vanskelig slukningsarbeid siden det er et gammelt trehus. Vi har mellom 20 og 25 brannfolk på plass, forteller Skyrud.

Bygningen er et tidligere pensjonat som nå brukes som et bofellesskap i privat regi.

– Mange kommuner på Østlandet leier rom her for å gi husly til folk som ikke har noe annet sted å bo. Bygningen er bemannet 24 timer i døgnet, sier Strømsborg til NTB.

I 20-tiden torsdag opplyste han at det fortsatt brant i bygningen.

Les flere nyheter

Populært