Meny

Ensjø-drapet: Vurderer varetektsfengsling fredag

En 37 år gammel mann er siktet for medvirkning til drap på en 30-åring på Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo mandag kveld. 37-åringen kan bli framstilt for varetektsfengsling fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen som er siktet for medvirkning til et drap som skjedde på Ensjø mens han selv satt i fengsel på Bastøy, vurderes fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Sent mandag kveld ble en 30 år gammel mann skutt på en Shell-stasjon på Ensjø. Han døde kort tid senere av skadene. Politiet i Oslo opplyste tirsdag at de hadde pågrepet en 37 år gammel mann og siktet ham for medvirkning til drapet.

37-åringen, som soner en langtidsdom for narkotikaforbrytelser, ble pågrepet i lavsikkerhetsfengslet Bastøy utenfor Horten i Vestfold, hvor han også befant seg da drapet skjedde. 37-åringen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Morten Furuholmen.

Les også: Ensjø-drapet: - Oppgjør i det kriminelle miljøet

Gjerningsmann på frifot

Mannen politiet mener avfyrte skuddene, er fortsatt på frifot, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NTB. Onsdag visste politiet fortsatt ikke hvem gjerningsmannen er. Torsdag vil ikke Metlid kommentere hvorvidt de har identifisert ham.

Hvordan politiet mener 37-åringen kan ha medvirket til drapet mens han var på Bastøy, vil hun ikke si noe om. Dagbladet skrev onsdag at 37-åringen skal ha gitt 30-åringen beskjed om å møte opp til en pengeoverlevering på Shell-stasjonen på et bestemt tidspunkt. Målet skal ha vært å avslutte en innkrevingskonflikt ved å levere et pengebeløp til en innkrever. På bensinstasjonen ventet gjerningsmannen.

Les også: Mann skutt og drept

Målrettede skudd

Ingen flere er pågrepet i saken, og politiet vil først fredag avgjøre om 37-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling eller ikke.

– Vi vet ikke motivet, men jobber med et kriminelt miljø, og det er mulig at drapet er knyttet til det, sier Metlid.

Furuholmen opplyser at hans klient skal avhøres igjen fredag.

– Vi håper han blir etterforsket ut av saken på kort tid, og at han kan bli ferdig med dommen han soner, sier Furuholmen til NTB.

Politiet har tidligere beskrevet skuddene som drepte 30-åringen som målrettede, men Metlid vil torsdag ikke karakterisere det som et bestillingsdrap.

Les flere nyheter

Populært