Meny

Frp-politiker: «Eg hatar Islam og muslimar»

Frp-politiker Frank Willy Djuvik mener som liberalist at mennesker selv har ansvar for å definere hvordan de skal leve livet, et poeng han vil få frem under tittelen «Eg hatar islam og muslimer». Faksimile: http://djuvik.origo.no/

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank Willy Djuvik, Frp-topp i Sogn og Fjordane, sier han like gjerne kunne skrevet at han hater kristendom og kristne.

Djuvik gir rene ord for pengene i et nytt innlegg på bloggen sin, med tittelen «Eg hatar Islam og muslimar». Han er fylkesleder og gruppeleder i Sogn og Fjordane FrP, gruppeleder i Flora Frp og landsstyremedlem i Fremskrittspartiet.

Innledningsvis i blogginnlegget klargjør han at han med «hat» mener «en intens uvilje mot», og ikke oppfordrer til vold eller andre negative handlinger og fordømmelse av muslimer. Så fortsetter han:

«Eg har berre rett og slett ein intens uvilje mot Islam og muslimar.

Eg hatar Islam fordi det er ein religion, og som religionar flest, så set det ei høgare makt over menneska, og tek på seg å definere korleis menneske skal leve sine liv på «den rette måten.

Eg kan for lite om Islam til å gå djupt inn i ein definisjon av koranen, men som religionar flest går eg utifrå at du mister retten til eit liv etter døden, du må brenne til evig tid, eller andre type fordervingar, viss du ikkje lever livet ditt slik gamle skrifter og profetar har sagt du skal gjere.»

Les også: - Skulle ønske noen brukte romfolket som hundefor

– Religion aldri skadelig

Djuvik forteller at han skrev innlegget etter en diskusjon om hvorvidt det burde bygges moské i Honningsvåg. 

– Enkelte mener det vil sikre en fremvekst av islam, og at det vil være skadelig. Der er jeg helt uenig. Intensjonen bak innlegget er å få frem at en religion aldri er skadelig, men at det er mennesker som praktiserer religionen som kan være det, sier Djuvik til ABC Nyheter.

– Men du skriver jo at du hater islam?

– Jeg har en intens uvilje mot alle religioner, ideologier og organisasjoner som skal påvirke mennesker til å oppføre seg slik de har definert.

Intens uvilje mot kristendommen

– Gjelder det også kristendommen?

– Ja, alle religioner, også kristendommen. De truer med skjærsilden hvis du ikke gjør som Bibelen sier. Problemet er at man tar ansvaret for handlinger bort fra mennesket selv. I et liberalistisk samfunn, er det alltid du selv som står ansvarlig. 

Djuvik sier han har fått mye og variert respons. Han sier han valgte tittelen som et bevisst virkemiddel for å fange oppmerksomhet.

– Kunne du skrevet at du hater kristendommen og kristne?

– Ja, det kunne jeg. Det er mange steder i verden fundamentalistiske kristne står bak grove handlinger. Hvert menneske må stå ansvarlig for seg selv.

Vil kjempe mot islam og Ap

I samme innlegg skriver Djuvik at han har en «intens uvilje» mot Arbeiderpartiet, og at han som politiker vil kjempe mot både islam og Ap.

«Men som liberalist vil eg samstundes kjempe for at alle skal ha lov å være medlemmar i AP eller være muslim. For det er liberalismens natur, det å kjempe for rettane også til dei ein ikkje likar, det å kjempe for at folk skal få meine og ytre det dei vil, sjølv om ein er ueinig.», skriver Frp-politikeren.

– Hvorfor nevner du Ap i dette innlegget?

– Det er for å understreke at selv om du er uenig med noen, så kan du ikke nekte dem å mene det de gjør. Det var naturlig å nevne dem fordi de er våre politiske hovedmotstandere. Jeg kunne like gjerne brukt sjokoladen Toppris som eksempel - jeg liker ikke den, men kan ikke nekte andre å gjøre det.

Les også:

Frp kan komme til å velge ny nestleder

Frp krever frihetsreform

Jensen: - Bred støtte til Frps tiggepolitikk

Politiet bedt om å etterforske romfolk-utspill

Høyre og Frp vil tvangssende romfolket ut av Norge

Les flere nyheter

Populært