Meny

Venn av Opsahl pekte ut tiltalte som drapsmannen

Statsadvokat Håvard Skallerud i rettssaken mot 30-åringen som står tiltalt for å ha drept Einar Opsahl på Bislett i Oslo startet i Oslo tingrett tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalte Noppadol Wanthaphirom nekter for å ha drept Einar Opsahl i fjor. Torsdag pekte en av Opsahls venner ham ut som drapsmannen i retten.

Wanthaphirom står tiltalt for drapet på Opsahl i juni i fjor. En av Opsahls venner, som var sammen med ham drapsnatten, pekte ut Wanthaphirom som drapsmannen i retten torsdag, ifølge Aftenposten.

Vitnet beskrev først drapsmannen slik han husket ham før aktor Håvard Skallerud stilte spørsmål om personen var identisk med «han som sitter her».

- Ja, det er det, svarer vennen, som jobber i reklamebransjen.


Vennen fortalte i at Opsahl, en annen venn og han selv var på hjem fra en firmafest da Opsahl gikk bort til det han trodde var en piratdrosje.

Da havnet Opsahl og en av personene ved bilen i en slåsskamp. Så hevder vennen at Wanthaphirom kom stormende til.

– Han var helt vill i blikket, ekstremt intens i kroppen, som en slange i gresset. Han retter hånden sin mot Einar. Jeg så bare det glinset i noe. Det neste jeg ser, er at Einar segner sammen og blir liggende på bakken, forklarte vennen i retten.

Wanthaphirom mener selv han er uskyldig, og at det kom en annen bil etter at slåsskampen hadde startet. Han hevder drapsmannen kom i denne bilen, og at det er en tiltalte kjenner, men ikke tør å navngi. Vennen derimot, nekter for at det var noen annen bil.

– Jeg er sikker på at det ikke kom noen bil, forklarte ham.

Les også: Drapstiltalt sier ukjent person drepte Opsahl

Les også: Nektet for å ha drept Opsahl

Les også: Tiltaltes venner forklarer seg om drapet på Einar Opsahl

Les flere nyheter her

Populært