Meny

Over 20 personer bortført i Libanon

Medlemmer av den libanesiske Meqdad-klanen poserer for kamera. Onsdag ble over 20 personer bortført av klanmedlemmene. Foto: Khalil Hassan / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnede sjiamuslimer bortførte over 20 personer i Libanon onsdag, deriblant flere syrere og en tyrkisk og en saudiarabisk statsborger.

Gisseltakerne tilhører Meqdad-klanen, som sier bortføringene var hevn for et klanmedlem som tidligere har blitt bortført av opprørerne i Den frie syriske hær.

Bortføringene skjedde i et område i Libanon som kontrolleres av sjiamuslimske Hizbollah, som støtter regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Onsdagens bortføringer øker faren for at den sekteriske konflikten i Syria kan spre seg til nabolandene. Onsdag beordret både Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater alle sine borgere til å forlate Libanon umiddelbart.

Medlemmer av Meqdad-klanen har tidligere advart om at særlig statsborgere fra Tyrkia, Qatar og Saudi-Arabia er utsatt for å bli bortført.

De tre landene er de hardeste kritikerne av regimet til Syrias president Bashar al-Assad i regionen. Meqdad-klanen på sin side støtter regimet i Damaskus.

Les også: 

FN-observatørene: Volden øker i Syria

– Syriske bombeplaner avdekket i Libanon

- Kamper på grensen mellom Jordan og Syria

Populært