Meny

Ambassadeansatte kritiserer Støre som arbeidsgiver

Fagforening føler seg overkjørt av utenriksminister og -departement: Urd Milbury ved ambassaden i USA, krever bedre arbeidsgiverholdninger fra Utenriksdepartementet. Foto: Privat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforeningen for de lokalt ansatte ved Norges ambassader i utlandet føler seg fortsatt overkjørt og oversett av Utenriksdepartementet.

- Utenriksdepartementet sier at vi har organisasjonsfrihet, men de forholder seg ikke til oss. Resultatet blir det samme: Vi har ingen innflytelse og er ingen forhandlingspartner.

Det sier pressetalskvinne for fagforeningen for de lokalt ansatte ved Norges ambassader og konsultaer (UDLAF), Urd Milbury, til ABC Nyheter.

UDLAF organiserer 75 av de ca. 1000 lokalt ansatte i 100 land. Noen av dem er norske, andre har vertslandenes nasjonalitet.

- Dialogen har ikke gitt rettigheter som burde være selvfølgelige når Norge er arbeidsgiver, skriver arbeidstakerorganisasjonen STAFO, som UDLAF er tilsluttet, på sin hjemmeside.

Utenriksdepartementet nekter

Utenriksdepartementet (UD) med statsråd Jonas Gahr Støre (Ap) i spissen nekter å drive forhandlinger med UDLAF, skrev Klassekampen 9. august. 

Fagforeningen ønsker å forhandle med Utenriksdepartementet om lønns- og arbeidsvilkårene for de lokalt ansatte, som faktisk utgjør hele 40 prosent av de ansatte i Utenriksdepartementet.

Men det avviser departementet. De påberoper seg tjenestetvistloven for å nekte å forhandle med fagforeningen.

Derimot ga Jonas Gahr Støre millionlønn til sin ekskollega da han fikk jobb i Paris.

 - Anerkjenner fullt ut

To dager etter den første artikkelen forsikret Utenriksdepartementets ekspedisjonssjef Aud Kolberg om at Utenriksdepartementet er en anstendig og god arbeidsgiver.

Utenriksdepartementet gir stort sett sine lokalt ansatte ved ambassadene bedre forhold enn i arbeidslivet for øvrig i landene det gjelder, het det i Kolbergs innlegg. 

«Vi anerkjenner fullt ut UDLAF som en fagforening og vil utvikle dette samarbeidet innenfor rammen av utenrikstjenesteloven og de rammer som regulerer partssamarbeidet i staten.», skrev Kolberg.

Fastholder kritikken

Men det inntrykket avviser Urd Milbury fullstendig.

- UD vil forsøke å marginalisere oss ved å insistere på vi kun har norske medlemmer og er så få. Slik begrunner de at de ikke forholder seg til oss, sier Milbury.

- Dere er jo få i forhold til over 1000 lokalt ansatte ved norske ambassader?

- Ja, men det er gode grunner til det. Vi er spredt over mange land, språk og etnisiteter. Det gjør rekruttering komplisert, og det er vanskelig å holde kontakt, sier Milbury, som til daglig er kultur- og informasjonsmedarbeider ved ambassaden i Washington DC.

- Mange Lokalt ansatte tjener også så dårlig at det å betale 2000 kroner i medlemskontingent er nesten uoverkommelig, framholder hun.

- Ikke riktig

- UD skriver at de anerkjenner UDLAF fullt ut?

- De nekter oss ikke å organisere oss. Men de vil ikke behandle oss som andre fagforeninger. Vi er ikke invitert til de samme fora for å diskutere forhold og komme fram til avtaler, som andre foreninger blir, svarer Milbury.

- Det er heller ikke riktig som Kolberg skriver, at lønns- og arbeidsvilkårene er nedfelt i én arbeidskontrakt, sier Milbury og fortsetter:

- Bare her i Washington har folk fire-fem forskjellige typer kontrakter. Det er et virvar. Noen norske statsborgere følger norsk lovverk, andre lokalt lovverk – og noen har kun ansettelsesbrev med uklart lovvalg som avgjøres fra sak til sak.

- Ikke lett da

- Det er ikke lett med lik behandling og villkår i en slik situasjon. Det er for å få mer forutsigbare og ordnede forhold at UDLAF ønsker å inngå en avtale med Utenriksdepartementet som arbeidsgiver, sier Milbury.

Hun reagerer også på at UD holder på at det er stasjonssjefen som er arbeidsgiver for lokalt ansatte, ikke UD i Oslo.

- Det gir stasjonssjefene stor makt over oss. Eksempelvis er alle som er ansatt i staten  omfattet av avtalen om inkluderende arbeidsliv, IA-avtalen. Men på ambassadene overlater UD dette til stasjonssjefene, sier Milbury.

- Resultatet er at lokalt ansatte kan ekskluderes fra avtalen om inkluderende arbeidsliv – dette er jo ironisk i seg selv. Hvorfor skal ikke en avtale som har til hensikt å få ned sykefraværet, heve kompetansenivået og gi økt dialog mellom partene på arbeidsplassen gjelde også for lokalt ansatte? spør hun.

- Direkte feil

- Det er direkte feil når Kolberg skriverat alle har anstendig lønn, pensjon og arbeidsvilkår, uavhengig av hvor i verden de er. Tror hun lokal lovgivning i Sudan og Tunisia eller Kina gir skikkelig lønn og anstendige arbeidsforhold? utfordrer Urd Milbury.

- Hvilke møter snakker hun om?

- Blir lokalt ansatte inkludert i lønnsdialoger, slik Utenriksdepartementets Aud Kolberg skriver?

- Nei. Det er ikke korrekt. Vi har ikke noen part å gå til med lønnsforhandlinger. Og det er noe av det største problemet for oss. I Oslo blir vi møtt av at det er stasjonssjef vi må forholde oss til. Og mange av dem er ikke interessert i noen dialog om lønn. Det blir helt umulig å nå fram med lønnskrav, og det blir veldig personavhengig, svarer Milbury.

Les andre nyheter her.


Populært