Meny

Tror de vet hva som skjedde da Veronica Maggios lydtekniker døde

Foto: Lydmannen til den svenske artisten Veronica Maggio ble funnet døende på en dansk motorvei. Her er den svenske popstjernen fotografert under Øyafestivalen i 2011. Foto: Sara Johannessen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Hofwander falt ut av turnebussen og ble liggende døende igjen på motorveien.

En lydtekniker for Veronica Maggio ble natt til mandag funnet døende på en dansk motorvei.

Politiet tror nå at den 58 år gamle lydteknikeren Tom Hofwander kan ha omkommet ved at han selv utlyste åpningsfunksjonen på en av bussdørene i løpet av natta og falt ut av bussen, melder Expressen.

Senere skal bussjåføren ha lagt merke til at døra var åpen. Han lukket igjen bussdøra igjen og fortsatte å kjøre uten mistanke om at noen kunne ha falt ut.

Bussen er sendt til teknisk undersøkelse. Ifølge en pressemelding fra dansk politi skal resultatet av undersøkelsen vise at døren på bussen kan åpnes uten at bussjåføren vet om det.

Maggio spilte søndag en konsert i Skanderborg i Danmark. Hendelsen skjedde på vei hjem til Sverige.

Ifølge en talsmann for konsertarrangøren lå Maggio og de øvrige i følget og sov på bussen, og ingen merket at Hofwander forsvant.

Døende

Dansk politi ble varslet av andre bilister noen timer senere om at det lå en døende mann på motorveien sør for København.

– Mannen levde da vi kom dit. Men han var døende. Han lå på siden av veibanen med beina i kjørefeltet, opplyser politiinspektør Ove Petersen i Midt- og Vestsjællands politidistrikt til Aftonbladet.

Ifølge Petersen bar lydteknikeren preg av å ha falt ut av et kjøretøy. Han hadde store hodeskader og døde etter kort tid.

Avhør

Det tok tid før dansk politi greide å fastslå mannens identitet.

– Han hadde ingen legitimasjon da han ble funnet. Han hadde bare en t-skjorte og undertøy på seg, sier Petersen.

T-skjorten hadde teksten «Satan i gatan», som er tittelen på Maggios siste plate.

Maggio og de øvrige i bussen ble avhørt.

Dypt sjokk

Den svenske popstjernen har ikke kommentert hendelsen.

– Med respekt for at alle, inklusive Veronica, er i dypt sjokk, så kan vi dessverre ikke gi ytterligere kommentarer nå. Vi må samle oss og bearbeide det som har hendt, sier en talsmann for selskapet Blixten & co. som arrangerer Maggios turné.

Tom Hofwander var en sentral skikkelse innen reggaemiljøet i Sverige, både som lydtekniker og konsertarrangør. Han drev også plateselskapet Rubadub.

Les flere nyheter her

Populært