Meny

Millionbot til vann- og avløpsetaten i Oslo etter klorutslipp

Nesten alt liv i Akerselva ble utryddet da Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune slapp ut 6000 liter klor i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune er av statsadvokaten ilagt en bot på 4 millioner kroner etter å ha sluppet ut 6.000 liter klor i Akerselva i fjor. Nesten alt liv i elva ble utryddet.

Foruten en bot på 4 millioner kroner er etaten ilagt 3 millioner kroner i erstatning og 700.000 kroner i inndragning av overskudd, skriver VG.

Utslippet av 6.000 liter klor skjedde som følge av en tabbe helt øverst ved Oset vannrenseanlegg ved Maridalsvannet. Utslippet tok livet av det meste av fisk og kreps i Akerselva.

Les også: Akerselva skummer over igjen

Norsk institutt for vannforskning betegnet hendelsen som noe av det verste i elvas historie.

Bellona anmeldte utslippet til politiet.

– Vi er svært glade for at politiet innledet etterforskning og tok det så alvorlig. I mange andre miljøsaker opplever vi dessverre ikke det, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Les også: Akerselva på full fart mot bedring etter klorutslipp

Konstituert direktør Per Kristiansen i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune legger seg flat.

– Jeg er helt enig med statsadvokaten i at dette er en forferdelig sak. Flere feil skjedde samtidig, men det skulle vært unngått. Formelt har vi ikke fått oversendt saken, så vi vil avvente å kommentere saken ytterligere før vi har fått sett på alle premissene, sier han.

Les også: Bedre enn fryktet for Akerselva

Les flere nyheter her

Populært