Meny

Ensjø-drapet: Pågrepet i fengselet

En person ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo mandag kveld. Politiet jakter på en sølvgrå bil. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for medvirkning til drapet på en 30 år gammel mann på Ensjø mandag, ble pågrepet i Bastøy fengsel utenfor Horten i Vestfold.

Ifølge VG ble han pågrepet på sin egen celle i fengselet der han soner en langsom for narkotikaforbrytelser. Leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sa tirsdag at de har pågrepet en mann som er siktet for medvirkning til drap.

– Mannen som har avfyrt skuddene, er ikke pågrepet, sa Metlid.

Les også: – Oppgjør i det kriminelle miljøet

Fengselsleder Arne Kvernvik Nilsen sier at den pågrepne var på Bastøy da drapet skjedde ved 22.15-tiden mandag kveld.

– Den innsatte var på frigang, men ikke i Oslo. Det vil si at han forlater fengselet på morgenen og kommer tilbake på kvelden, sier fengselslederen som forteller at mannen ble pågrepet natt til tirsdag.

Politiet ønsker ikke å si mer om den pågrepne av hensyn til etterforskningen, men etter det VG kjenner til, ble mannen i 2005 dømt til 15 års fengsel for grove narkotikaforbrytelser.

Metlid sa tidligere i dag at de ikke kan si noe om motivet til skytingen, bortsett fra at den fremstår som målrettet.

Les også: Mann skutt og drept

– Vi har og grunn til å tro at hendelsen kan knyttes til det kriminelle miljøet i Oslo, sa hun.

Politiet etterlyser fortsatt en sølvgrå Skoda stasjonsvogn, og de har sendt ut en nasjonal varsling om bilen til alle politidistrikter.

Les flere nyheter

Populært