Meny

Fikk fem babyer på under fem minutter

Carrie Jones ble torsdag 9. august mor til femlinger, tre gutter og to jenter. (Kilde: Southwester Medical Center)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 50 spesialister tok imot femlingene som kom til verden i Texas forrige uke.

Foreldrene Carrie (34) og Gavin Jones (35), har sønnen Isaac (8) fra før og hadde lenge ønsket seg flere barn.

Torsdag 9. august fikk de fem til - på under fem minutter.

Femlingene, tre gutter og to jenter, veide mellom cirka 800 gram og 1,2 kilo da de ble født 27 uker og 5 dager inn i svangerskapet.

Barna har fått navnene Will Edward, David Stephen, Marcie Jane, Seth Jared og Grace Elise.

Tilstanden til de fem er stabil og de er innlagt på nyfødt intensivavdelingen ved UT Southwestern Medical Center der de kom til verden i forrige uke.

Her vil de trolig være innlagt i flere måneder frem i tid.

– De nyfødte klarer seg som forventet for femlinger født i uke 27, sier doktor Gary Burges, direktør for nyfødt intensivavdelingen ved sykehuset, i en pressemelding.

Les også: - Økning i antall trillingfødsler

– Begynte å le

Carrie Jones fortalte under en pressekonferanse mandag at de fant ut at hun var gravid med femlinger under en ultralydundersøkelse 9. mars:

– Jeg håpet at jeg skulle se et hjerte som slo. Jeg følte meg så dårlig og trodde jeg ventet en jente for jeg var ikke dårlig da jeg var gravid med Isaac. Da gynekologen sa at det var flere ba jeg om at det var minst ett som slo, det falt meg fortsatt ikke inn at det kunne være flere hjerter som slo, sier Carrie og legger til:

– Da hun hadde funnet fire sterke hjerterytmer og sa her er nummer fem begynte jeg å le og det gjorde Gavin også. 

Foreldrene, som til vanlig driver misjonærvirksomhet i Papa Ny Guinea, skulle tilbringe noen måneder i USA for å møte familie og venner. Fordi Carrie hadde slitt med å bli gravid, bestemte de seg for å få søke hjelp.

Femlinggraviditeten ble et faktum etter at Carrie i samråd med lege bestemte seg for å øke hormontilskuddene som hun hadde tatt i en periode, fortalte paret. 

– Dette har vært en fantastisk opplevelse for oss. For seks måneder siden kunne Carrie, Isaac og jeg aldri drømme om at vi nå skulle ha fem barn til i familien, sier Gavin Jones under pressekonferansen.

–  Isaac har bedt i fem år om å få et søsken, så jeg skylder på ham, tuller Carrie.

– Selv om disse fem var en stor overraskelse for oss, så kunne vi ikke vært lykkeligere. Vi kunne ikke vært på et bedre sted, fortsetter hun og takker for oppfølgningen de har fått ved sykehuset.

Les også: Naturlig gravid med firlinger

– Sjelden og risikofylt

Doktor Patricia Santiago-Muñoz som hadde ansvaret for oppfølgingen av graviditeten og planlegging av fødselen, forteller at de hadde ukentlige møter siden uke 19, for å gå gjennom alle muligheter med foreldrene og alle spesialistene som måtte være involvert i fødselen.

– En femlinggraviditet er sjelden og risikofylt og vi kunne ikke forvente at hun skulle gå lenger enn toppen 28-29 uker, sier Santiago-Muñoz.

Et fullgått svangerskap er 40 uker langt.

Mer enn 50 spesialister var involvert i mottagelsen av de fem barna, som ble forløst med hastekeisersnitt etter at vannet gikk og legene skjønte at fødselen ikke kunne stoppes.

I gjennomsnitt fødes 12 sett med femlinger i USA årlig, ifølge UT Southwestern Medical Center. 2009 var et rekordår, med hele 16 sett femlinger.

Familien blogger om sine opplevelser og har blant annet lagt ut bilder av de fem små på bloggen sin.

Les også:

16-åring fikk trillinger – igjen

Så lenge kan du fly med baby i magen

Dette visste du ikke om fødsler

Siamesiske tvillinger skilt i historisk operasjon

Les mer om helse i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Populært