Meny

Ensjø-drapet: - Oppgjør i det kriminelle miljøet

DREPT. En person ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo mandag kveld. Politiet jakter på en sølvgrå bil. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på Ensjø framstår som målrettet, og politiet mener det kan knyttes til det kriminelle miljøet i Oslo.

Drapet på Ensjø framstår som målrettet, og politiet mener det kan knyttes til det kriminelle miljøet i Oslo.

En mann ble tirsdag pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på en 30 år gammel mann på Ensjø mandag kveld. Mannen politiet mener skjøt, er fortsatt på frifot.

– Vi kan foreløpig ikke si om drapet er gjengrelatert, men det virker klart at det er et oppgjør i det kriminelle miljøet, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NTB.

Etter det ABC Nyheter erfarer skal det være et oppgjør i det pakistanske gjengmiljøet.

Les også: Mann skutt og drept

Etterlyser sølvgrå skoda

Politiet har overvåkingsbilder fra Shell-stasjonen på Ensjø, og disse var til analyser i formiddagstimene tirsdag.

Den foreløpige etterforskningen, samt vitneobservasjoner, tyder på at gjerningsmannen ankom og kjørte fra åstedet i en sølvgrå stasjonsvogn av merket Skoda. Denne bilen er etterlyst.

Metlid vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om mannen som ble pågrepet natt til tirsdag. Politiet opplyser likevel at den pågrepne ikke satt i den etterlyste bilen på tidspunktet da drapet ble begått.

Les også: Mann truffet av skudd på Ellingsrud i Oslo

Kjørt til sykehus

Politiet ble varslet av vitner og beboere i området om skytingen på en Shell-stasjon på Ensjø i Oslo klokken 22.16 mandag.

En politipatrulje var i nærheten og kom til stedet etter fire minutter, opplyser Metlid.

– De får raskt konstatert at en person er skutt og hardt skadd. Politipatruljen forstår umiddelbart at det står om livet hans, og de får ham i patruljebilen og kjører ham raskt til sykehuset for å ikke miste tid, sa Metlid på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo tirsdag formiddag.

Mannen ble senere samme kveld erklært død på sykehuset. Han skal obduseres tirsdag. Den drepte var 30 år gammel og bosatt i Oslo. Han er kjent av politiet fra tidligere.

Les også: Bøhler bekymret over gjengutvikling i Oslo

Ber om tips

Tekniske undersøkelser på Shell-stasjonen er avsluttet, men politiet fortsetter etterforskningen tirsdag gjennom avhør av vitner og den pågrepne mannen.

– Vi fortsetter med å søke etter og identifisere gjerningsmannen som skjøt, ikke minst gjennom sikringen av video, sier Metlid.

Politiet ønsker vitneobservasjoner, spesielt fra folk som kan ha sett bilen eller som vet hvem som skjøt.

– Hvis man har kunnskap og opplysninger om hva som har skjedd, er det viktig at man formidler det til politiet, sier politioverbetjenten.

Les også: - Drapssiktet 22-åring ute av landet

Tidligere skyteepisoder

De siste månedene har det vært en rekke alvorlige skyteepisoder i hovedstaden hvor personer fra det kriminelle miljøet har vært involvert.

I juni ble det løsnet skutt på Furuseth i Oslo. En 28-åring med tilknytning til B-gjengen ble skadd i skyteepisoden.

30 juli skjøt den etterlyste Ahmed Hassan Jama (22), en person med tilknytning til B-gjengen. Episoden skjedde utendørs like ved Ellingsrud senter.

Klokken 20:45 opplyser Grete Lien Metlid overfor ABC Nyheterom at politiet fortsatt jakter gjerningsmannen.

– Vi har ikke gjort noen ytterligere pågripelser, og han som er pågrepet sitter fortsatt i varetekt, sier Metlid.

Les flere nyheter

Populært