Meny

Politiet etterlyser ny bil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterlyser føreren av en burgunderrød personbil som er observert i Låveveien da Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant.

Klokken 12:30 i dag holdt politiet pressekonferanse om forsvinningen av Sigrid Giskegjerde Schjetne på politihuset i Oslo. Her fortalte politioverbetjent Grete Lien Metlid at politiet nå ønsker opplysninger om en ny bil.

Les også: Letemannskaper frykter at gjerningsmenn følger med

Bilen er burgunderrød, og har også blitt beskrevet av noen som vinrød eller mørkerød. Den skal ha blitt observert i Låveveien mellom klokken 24 og 00:30 natten Sigrid forsvant.

- Vi vet ikke noe om modell eller merke. De som har kunnskap om denne bilen må ta kontakt, sier Lien Metlid.

- Kontakt med andre bilførere

Politiet har nå fått kontakt med det de tror er førerne av de to andre bilene som har vært etterlyst i saken, og Metlid forteller at de tror de nå har kontroll på disse bilene og førerne i forhold til Sigrid-saken.

Les også: Søket etter Sigrid trappes opp i helgen

Ønsker flere tips

Hun opplyser at politiet ellers ikke har noen utvikling eller noe gjennombrudd i forbindelse med Sigrid-saken. Det har imidlertid kommet inn hele 1700 tips i saken, og politiet har nå bedt om forlenget bistand fra Kripos.

- Vi vet fortsatt ikke hva som har skjedd med Sigrid eller hvor hun er. Men vi har en fremgang i forhold til at de enorme opplysningsmengdene gir oss et klarere bilde av hva som kan ha skjedd. Vi vil gjerne fortsatt ha tips om personer, biler og observasjoner. Det samme gjelder om ting man har merket i ettertid eller har hatt kunnskap om fra tidligere, sier Metlid.

Hun vil imidlertid ikke nærme seg den ene eller andre teorien om hva som kan ha skjedd.

- Kan ha valgt annen vei hjem

- Vi er også åpne for at hun kan ha valgt en annen vei hjem. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne. Vi håper på en løsning for hver eneste time som går. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å jobbe videre slik vi har gjort, og håpe at vi snart står foran et svar vi kan gi til familien.

Sigrids Facebook-konto har fått mye oppmerksomhet i saken, etter at politiet fikk denne sperret og deretter ikke fikk lov av Facebook å hente ut opplysninger fra kontoen. I tillegg skal en mann ha hacket seg inn på Sigrids konto for å vise politiet hvor enkelt det er.

Ikke noe nytt om Facebook

I dag kunne ikke Metlid komme med noe ny informasjon angående Sigrids Facebook-konto. Den tredje sokken som er funnet har man foreløpig heller ikke noe ny informasjon om.

Politioverbetjenten benyttet dagens pressekonferanse til å presisere at nattens drap på Ensjø i Oslo ikke vil stjele politiressurser fra Sigrid-saken.

Les også: - Må ha vært gjerningsmannen

Nabo meldte fra om bil til politiet

Les flere nyheter

Populært