Meny

Nektet for å ha drept Opsahl

Einar Opsahl (35) ble skutt i hodet utenfor et utestede på Bislet i Oslo i juni i fjor. Politiets teori er at han kan ha forstyrret en narkohandel ved å kontakte det han trodde var en pirattaxi. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte Noppadol Wanthariom hevder han vet hvem som skjøt Einar Opsahl ved Bislett i Oslo i fjor, men at han er redd for å si det.

Etter å ha nektet å forklare seg for politiet i mer enn ett år, tok Wanthariom kontakt igjen via sin advokat i sommer. To uker før drapssaken skulle starte, kom han med helt nye opplysninger.

Den tiltalte 30-åringen innrømmer nå at han var på åstedet på drapstidspunktet.

Han forklarte at det kom kjørende en hittil ukjent bil drapsnatten, og at det var en person i denne bilen som plutselig gikk bort til Einar Opsahl og skjøt ham i venstre tinning. Etterpå kastet mannen seg inn i bilen og kjørte fra stedet i full fart.

– Tiltalte har sagt at han vet hvem drapsmannen er, men han ønsker ikke oppgi det fordi han er redd, sa aktor, statsadvokat Håvard Skallerud, i sitt innledningsforedrag i Oslo tingrett.

Tryglet om hjelp

Opsahl (35) ble skutt i hodet utenfor et utested på Bislett i Oslo i juni i fjor. Politiets teori er at han kan ha forstyrret en narkohandel da han kontaktet det han trodde var en pirattaxi.

Les også: Tiltaltes venner forklarer seg om drapet på Einar Opsahl

Skallerud gjorde det klart at påtalemyndigheten mener de har rett mann, og at Wanthariom forsøkte å skjule sporene etterpå.

Einar Opsahl var ute på byen med to kamerater, og de tre var på vei til en ny fest da han ble skutt ned på gata natt til lørdag 18. juni. Rettssaken startet med at retten fikk høre den til dels kaotiske telefonsamtalen til politiet, der kameraten tryglet om hjelp.

– Han er skutt, og han ligger nede. Han er min beste venn. Kan du be ambulansen komme med en jævlig gang, sier den redde og oppkavede kameraten til politiets operasjonssentral.

– Han puster, det kommer blod fra hodet. Er dette blod? Jeg sto jo ved siden av det smalt, sier han litt senere.

– Bare redd livet hans, ok? Bare redd livet hans.

– Kvittet seg med våpenet

Det var mange vitner på åstedet, men Skallerud sier de har forklart seg meget sprikende. Kameratene til Einar Opsahl sier de så gjerningsmannen kjøre fra stedet.

Wanthaphirom har hele tiden nektet for at det var han som skjøt. Tidligere har han forklart at han var på en karaokebar på Grünerløkka da drapet skjedde.

Ifølge påtalemyndigheten kom han til dette utestedet et kvarters tid etter drapet. Etter å ha stukket en tur innom karaokebaren, skal 30-åringen ha dratt videre til en leilighet på Løren.

Der skal han ha overlatt våpenet til en kamerat, og deretter dusjet og skiftet klær.


Les flere nyheter her

Populært