Meny

Mann skutt og drept i Oslo

En person ble skutt og drept ved Shell-stasjonen på Ensjø i Oslo mandag kveld. Politiet jakter på en sølvgrå bil. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet lette natt til tirsdag fortsatt etter en bil som settes i forbindelse med at en 31 år gammel mann mandag kveld ble skutt og drept i Oslo.

Mannen ble skutt på en Shell-stasjon på Ensjø mandag kveld og sendt til Ullevål. Senere på kvelden ble han erklært død på sykehuset.

– Vi kan bekrefte at han er død, opplyser vaktleder Ingunn Braseth ved krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Store politistyrker jaktet mandag kveld og natt til tirsdag på en sølvgrå Skoda stasjonsvogn etter skytingen. Gjerningspersonen eller -personene var ved 3-tiden natt til tirsdag ennå ikke pågrepet.

– Kriminalteknikere har vært på åstedet og sikret spor. Politiet har avhørt vitner. Taktisk og teknisk etterforskning pågår. Politiet har sendt ut nasjonal varsling til alle politidistrikter, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Voldsavsnittet etterforsker saken og politiet ber om tips fra publikum.

Tre skudd

Etter det VG Nett har fått opplyst, skal det dreie seg om en gjengrelatert sak.

Skuddene falt ved 22.15-tiden mandag. Det var en politipatrulje i nærheten som selv hørte skytingen. Skytingen ble loggført klokken 22.16.

– De hørte noe som minnet om et skudd. Da de kjørte opp mot skuddet hørte de to skudd til. Da de kom fram så de at en person lå nede på bakken på utsiden av stasjonen, sier innsatsleder Arve Røtterud.

Mye tyder på at det ble skutt både inne på stasjonen og utenfor, forteller Røtterud.

Forbikjørt av fluktbil

Et vitne var utenfor stasjonen da skytingen skjedde.

– Jeg gikk forbi bensinstasjonen og sto rett nedenfor da skytingen begynte. Jeg ble veldig overrasket da det første skuddet kom og tittet opp. Da kom det to skudd til, og jeg så en bil der det kom røyk ut av vinduet, sier vitnet til NRK.

Et annet vitne ble ifølge VG Nett forbikjørt av fluktbilen ved Grønmo på vei inn til Ring 3.– Det var en sølvgrå, liten firehjulstrekker. Bilen kjørte veldig fort, sier vitnet.

Les flere nyheter

Populært