Meny

Har plan for Sigrid-søk en uke framover

Sigrid Schjetne er fortsatt savnet. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen som leder søket etter Sigrid Schjetne har utarbeidet grovplaner for daglige søk etter den forsvunnede 16-åringen en uke framover. Politiet har ingen nye spor i saken.

– Dessverre har vi ikke noe nytt å komme med i dag. Vi får fortsatt inn mange tips, og ønsker oss nye tips. Og vi arbeider med å analysere alle opplysningene vi har i saken, sier Grete Lien Metlid som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Politiet går også gjennom all informasjon de har om forskjellige biler som er sett i området da 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Det kan være at bilføreren som er etterlyst i saken, finnes i denne informasjonen, sier Metlid til NTB.

Det er nære venner av Sigrids far som koordinerer det frivillige søket.

Lederen for gruppen, Bengt Eriksen, sier til NTB at de nå har utarbeidet en grovplan for søk en uke fram i tid.

– Etter en uke er vi nok helt klart blitt flinkere til å organisere og ikke minst til å gi veiledning til de frivillige letemannskapene om hvordan søket bør gjennomføres, grovsøk så vel som finsøk der vi går manngard, sier Eriksen.

Les også: - Frykter at gjerningsmenn følger med

Nytt søk mandag

Frivillige letemannskaper samlet seg mandag ettermiddag for å fortsette søket etter Sigrid. Det er meningen at de frivillige skal samle seg hver dag denne uken klokken 1730 på Østensjø skole.

– Søket vil foregå i nærområdet til Østensjø skole, sier familiens talsmann Gjermund Eide til NTB.

Han sier påkjenningen for familien er enorm nå, en drøy uke etter at Sigrid forsvant.

– Men familien holder motet oppe på en beundringsverdig måte og vet ikke hvordan de skal få takket alle frivillige for all hjelp og støtte de har gitt og gir.

Les også: - Dette kan spore gjerningsmannen

Nasjonal rekord

300 frivillige deltok lørdag i søket etter 16-åringen eller spor etter henne i området der hun forsvant, søndag var antallet nærmere 400, sier Eide. Rekorden ble satt tirsdag da politiet anslo at nær 700 møtte opp på Østensjø skole. En større leteaksjon utført av sivilister har knapt tidligere funnet sted i Norge.

Hittil har letegruppen i god tid i forkant opplyst på det sosiale nettstedet Facebook hvor søkene vil bli gjort, men i helgen kunngjorde gruppen at den ikke lenger vil gi detaljerte opplysninger om søkested lang tid i forkant. De frykter at noen som ikke bør følge med på hvor det vil bli søkt, gjør det, ifølge Trond Nyhus, deltaker i koordineringsgruppen.

Les også: - Sigrid kan være i Sverige

– Bindeledd

Advokat Harald Stabell er engasjert for å bistå familien til Sigrid Schjetne.

– Det er viktig for meg å svare på spørsmålene familien har om hvordan politiet jobber og hvilke rettigheter og plikter familien har. Jeg har etablert kontakt med politiet og blir et viktig bindeledd mellom foreldrene og politiet. Min oppgave blir å tenke ut ytterligere etterforskningsskritt eller andre tiltak som politiet bør iverksette for å finne datteren, sier Stabell til VG.

Les også: Hacket Sigrids Facebook-konto

- Må ha vært gjerningsmannen

Nabo meldte fra om bil til politiet

Les flere nyheter

Populært