Meny

– På tide at prinsen vokser opp

Partysvenske-prinsen Carl Philip får beskjed om å bli voksen av en svensk spaltist etter å ha kronet en heftig sommer med å få seg en lusing på byen i Cannes. Foto: Scanpix/AFP/Henrik Montgomery

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske prinsen Carl Philip (33) får kraftig kritikk for sin livsstil etter opptrinnet i Cannes.

Svenskeprinsen havnet i et basketak utenfor et eksklusivt utested i Cannes i Sør-Frankrike natt til lørdag. Sjokkerte norske turister ble vitne til at han ble holdt fast og slått i hodet, mens kjæresten Sofia Hellqvist fortvilt prøvde å få ham bort fra stedet.

Les også: – Det var helt sinnsykt

Hendelsen har vekket oppsikt verden rundt, og selv om prinsen tok imot et slag, får han ikke bare sympati i Sverige.

Mandag gir Aftonbladets spaltist, Lena Mellin, klar beskjed til Carl Philip: «Det er på tide å vokse opp».

– Lever i et vakuum

Hun viser til at mens kronprinsesse Victoria har en rekke oppgaver å skjøtte som tronarving, har de yngre søsknene ingen tyngende gjøremål.

«(…) prins Carl Philip og prinsesse Madeleine lever i et slags vakuum. De behøver ikke jobbe og ser det åpenbart som et brudd mot de kongelige tradisjonene å yrkesarbeide» (journalistens oversettelse), skriver Mellin.

Prinsesse Madeleine har imidlertid engasjert seg i morens veldedighetsorganisasjon World Childhood Foundation, mens broren «kjører racerbil, fotograferer, designer og fester», ifølge spaltisten.

I sommer har Carl Philip ifølge Aftonbladet deltatt på flere ville fester rundt om i Europa, blant annet i Båstad i Sverige, under OL i London og nå senest i Sør-Frankrike.

– Som en tenåring

Mellin mener den 33 år gamle prinsen nærmest fremstår som en tenåring, og at han nå bør bli voksen og skaffe seg en ordentlig jobb og en mening med tilværelsen.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvias nest eldste barn har ifølge det svenske hoffets hjemmeside studert blant annet grafisk design, jord- og skogbruk og gått på den svenske forsvarsskolen.

Tegning og fotografering er blant prinsens store lidenskaper, og i 2008 vant han en konkurranse om å utforme beste grafiske utseende for et museum i New York.

Les også: Lillebror Carl Philip er overlykkelig

– Har det bra

Det svenske hoffet sendte mandag ut en pressemelding der de forsikret at Carl Philip ikke fikk noen skader i Cannes. De fastholder at angrepet kom uprovosert.

– Jeg vil klargjøre at jeg har det bra og at det var en fremmed person som angrep meg, sier han via hoffets informasjonssjef, Bertil Tenert.

Partyprinsen skal etter planen reise tilbake til Sverige fra Frankrike i løpet av de nærmeste dagene, ifølge Expressen.

Les også:

Alle ler av dette kongebrølet

Politiet fant bilder av svenskekongen på strippeklubb

Flertall i Sverige mener kongen bør gå av

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært