Meny

– Drapsiktet 22-åring ute av landet

ETTERLYST: Ahmed Hassan Jama hadde på gjerningstidspunktet noe kraftigere og lengre hår. (Foto: Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å stå bak skyteepisoden på Ellingsrud i Oslo kan være ute av landet.

Den drapssiktede Ahmed Hassan Jama (22) som fredag ble etterlyst av politiet er fortsatt på frifot. Jama er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Ellingsrud i Oslo 30. juli hvor en norskpakistansk mann (27) ble påført flere skuddskader. Personene som var involvert skal etter det ABC Nyheter har kjennskap til være nært tilknyttet gjengmiljøet i Oslo. Det 27-årige offeret skal han en sentral rolle i B-gjengen.

Etter at politiet etterlyste den siktede mannen har de ikke kommet i kontakt med han.

– Vi tror han bevisst holder seg unna politiet. Helt siden skyteepisoden har vi jobbet aktivt mot miljøet for å komme i kontakt med han, uten resultat. Vi tror Jama har fått informasjon om at vi har vært på jakt etter han, sier politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Harald Bøhler.

Kilder ABC Nyheter har vært i kontakt med hevder at mannen skal ha flyktet landet.

– Vi kan ikke utelukke at han har rømt landet og søkt tilflukt hos familie eller venner i utlandet. Derfor har vi valgt å etterlyse han internasjonalt, sier Bøhler.

Les også: Mann truffet av skudd på Ellingsrud i Oslo

Ikke en pågående konflikt

Oslo politidistrikt gikk fredag til det uvanlige skrittet å etterlyse en siktet person med navn og bilde. Politiet tror ikke skyteepisoden er en del av en pågående konflikt i det pakistanske gjengmiljøet.

– Noen elementer tyr til bruk av våpen i gitte situasjoner. Det ser ikke ut til å være en konflikt mellom to rivaliserende gjenger, men heller en enkeltstående hendelse, sier han.

– Det er flere år siden vi har sett en episode som dette i det pakistanske gjengmiljøet, sier Bøhler.

Til tross for at Jama ikke har meldt seg til politiet, tror Bøhler man vil få et gjennombrudd i saken.

– Hvis tilknytningene til venner og familie her i Norge er sterke nok vil han komme tilbake. Det vil også avhenge av økonomi hvor lenge han kan oppholde seg i utlandet, sier Bøhler.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som har gjort observasjoner av en sort BMW og 4 menn med utenlandsk opprinnelse, i området Munkebekken og/eller Skansen Terrasse den aktuelle kvelden.

– Politiet ser svært alvorlig på skyteepisoder i det offentlige rom, sier han.

Les også:

Politiet: - Skyting i Oslo var ikke gjengoppgjør

Politiet etterlyser 22-åring

Mann pågrepet for drapsforsøk etter Oslo-skyting

Les flere nyheter

Populært