Meny

Politiet drepte mann midt i turiststrøk

Darrius Kennedy (i hvit trøye) ble skutt og drept av politiet i New York lørdag, etter at de hadde jaget ham ned syv kvartaler uten at han overga seg. Foto: Scanpix/AP/Lincoln Rocha)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turister ble sjokkerte vitner til at en mann ble skutt og drept av politiet midt i sentrum av New York.

Hendelsen lørdag ble behørig dokumentert av forbipasserende som filmet drapet med mobilkamera.

Se videoopptak under saken.

Den nå avdøde mannen, Darrius H. Kennedy (51), skal ha truet folk på gaten og politiet med en lang kjøkkenkniv i nærheten av turistmagneten Times Square, ifølge New York Times.

– De kommer til å skyte deg

Videopptak som er lagt ut på YouTube viser et høyt antall politibetjenter som følger etter mannen mens han rygger bakover. Man kan høre noen som roper «de kommer til å skyte deg, mann!».

En kan også se flere som filmer med mobilkameraet sitt mens de løper etter politifolkene.

Plutselig høres flere skudd, og mens folk hyler av forskrekkelse, faller Kennedy til bakken.

Like etterpå hører man et av vitnene utbryte «det var ikke et rettferdig drap».

Han ble drept etter at politiet løsnet 12 skudd, hvorav minst syv traff ham.

Kritisk til politiet

Slektninger av den drepte mener politiet kunne løst situasjonen på en annen måte.

– Det er ikke nødvendig med 12 eller 15 kuler for å drepe en hest, så det burde ikke være nødvendig for å drepe en person heller, sier Kennedys tante, Mary Johnson, til New York Times.

Politisjef Raymond W. Kelly sier politiet responderte riktig, og at antall kuler som ble avfyrt ikke var uvanlig. Han sier politiet forsøkte å stoppe ham seks ganger med pepperspray, uten at det hadde noen effekt.

Skuddene ble ifølge politiet utløst da Kennedy nærmet seg politiet på en meters avstand, mens han fortsatt hadde kniven i hånden.

«Times Square-ninjaen»

Kennedy ble ifølge New York Times fengslet i 2008 etter å ha truet politibetjenter med en skrutrekker. Dette skjedde en måned etter at han ble lagt inn psykiatrisk sykehus for utredning, men det er ikke kjent om han hadde en mental lidelse.

Flere som har sett Kennedy på Times Square tidligere forteller avisen at han var kjent som «Times Square-ninjaen». Han brukte å kle seg ut med svarte klær, en svart maske og et lekesverd, og gjøre saltomortaler mot tips.

Les også: Går toppløs for likestilling

Tanten sier han livnærte seg ved å gjøre sporadiske vaskejobber og lignende, og at hun ikke hadde merket noen spesielt ved ham da han besøkte henne i juni.

Les flere nyheter

Populært