Meny

Anbefaler Bolt å legge opp

LEGENDESTATUS: Usain Bolt tok det definitive steget opp på legendehimmelen med tre nye gull under London-OL. Nå mener en annen legende at det er på tide for Bolt å vurdere hvor lenge han skal holde på. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Friidrettslegende mener Usain Bolt (25) har alt å tape på å fortsette karrieren frem til neste OL.

Det noe merkelige rådet kommer fra Edwin Moses, som selv har to OL-gull og to VM-gull.

Etter at Bolt, med tre nye gull i London-OL, beviste at han er tidenes beste sprinter, mener Moses det er på tide å vurdere hvor lenge jamaicaneren bør fortsette.

I sin egen spalte i The Daily Telegraph stiller Moses spørsmål ved hvordan Bolt skal klare å motivere seg.

- Det står veldig mye på spill for en som allerede har skapt sin egen legendestatus. Jeg vet ikke om det vil være spesielt klokt av Bolt å fortsette, skriver Moses.

Pustes i nakken

Han uttrykker videre bekymring for om Bolt vil klare å prestere på samme nivå i Rio-OL om fire år, etter at han har dominert sprintøvelsene totalt de siste årene.

Blant annet fremhever Moses at Bolt sin yngre landsmann, Yohan Blake, var farlig nærme å tukte 100- og 200-meterskongen under London-OL.

- Kan Bolt klare å legge ned den innsatsen som kreves for å holde en yngre utfordrer på avstand de kommende fire årene? spør han.

Les også: Kastet flaske mot Bolt, fikk lusing av judo-vinner

- Vil bli mye mindre latter

Det har tidligere blitt spekulert i om Usain Bolt vil forsøke å erobre 400 meter-tronen. Det har Moses, som selv var best i 400 meter hekk, liten tro på.

- For å ta steget opp til 400 meter må Bolt presse seg selv, hver eneste dag. Det vil kreve en helt annen hardtrening enn han er vant til, og jeg kan ikke se for meg at Bolt vil påføre seg selv den smerten. Det ville blitt mye mindre smiling, mye mindre latter.

Og akkurat dét vil kanskje ikke passe Bolt så godt, ettersom han er blitt kjent for sitt avslappede forhold til både kosthold og trening.

På en annen side; Usain Bolt har vist at han kan svare for seg når han får kritikk. Blant annet langet han nylig ut mot en annen legende, i form av Carl Lewis. Så får vi se hva Bolt sier til Moses sine anbefalinger.

Les også:

Bolt forsvarte OL-gullet

Bolt inn til OL-gull på 200 m


Les mer fra OL i London

Les flere nyheter

Populært