Meny

– Syriske bombeplaner avdekket i Libanon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libanesiske myndigheter sier de har avdekket planer om bombeangrep som skulle destabilisere landet. To syriske tjenestemenn er tiltalt i saken.

Etterforskningen av saken har forsterket bekymringene for at det syriske regimet ønsker å utvide borgerkrigen til nabolandet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tiltalen mot de syriske tjenestemennene, en av dem en høytstående general, betegnes som et uvanlig trekk fra libanesiske myndigheter mot en mektigere nabo som har hatt stor påvirkning i Libanons indre anliggender i flere tiår.

De to syrerne skal sammen med en libanesisk politiker ha planlagt å detonere flere bomber i Libanon, med mål om å «starte sekteriske kamper», ifølge tiltalen fra en militær påtalemyndighet. Bombene skal ha blitt laget av syrerne og ha vært myntet på politikere og religiøse ledere for å hisse opp til sekterisk vold mellom Libanons ulike religioner og folkegrupper.

Les også: - Kamper på grensen mellom Jordan og Syria

Hvis anklagene stemmer, vil det være et stort nederlag for Syrias libanesiske allierte, inkludert militsgruppen Hizbollah.

Syriske myndigheter har foreløpig ikke kommentert saken.

Les flere nyheter

Populært