Meny

Debuterer fra start

GRØNT LYS: Her får trolig Håvard Nielsen(t.h.) beskjeden om at han starter kampen mot Rapid Wien. (Foto: Vegard Anders Skorpen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter (Salzburg): Norges siste fotballeksport, Håvard Nielsen, får sannsynligvis sin første kamp fra start i dag. ABC Nyheter har tatt en prat med 19-åringen i Salzburg.

Søndag møtes Red Bull Salzburg og Rapid Wien til østerriksk gigantmøte. To klubber med ambisjoner om å fylle ut sølvtøyskuffene hvert år og gjerne i flere turneringer. Med på medaljejakten er to 19-åringer fra Norge.

– Treneren sa jeg skal starte, så jeg regner med det, sier Nielsen til ABC Nyheter, etter å ha gjennomført siste trening med laget lørdag formiddag.

Når ABC Nyheter snakket med trener Roger Schmidt på treningsfeltet kunne han bekrefte at Nielsen vil spille en rolle i storkampen, men på direkte spørsmål om han er i startelleveren svarte Schmidt «kanskje», med et smil.

Bakgrunn: Nye nordmenn i øst

Nielsen er ikke ukjent med store kamper. Som fersk 17-åring i Vålerenga kom han fra benken og scoret det avgjørende målet mot Lillestrøm på Åråsen. Han er klar over hva seier over Rapid Wien vil bety for klubb og supportere, men bedyrer å ikke bruke hjernekapasitet på å bekymre seg.

– Det er kanskje en fordel å være ny her. Jeg tenker ikke så mye på at det er en storkamp. Det går ikke å ha fokus på det, jeg må ta det som en hvilken som helst kamp, sier Nielsen.

Tøff konkurranse

I Vålerenga spilte Nielsen både back, kant og spiss. Det er som spiss 19-åringen fra Østensjø trives best, men han tror selv det blir flere muligheter på kanten.

– Spissen vi har, Soriano, er meget god. I tillegg er venstrekanten vår god, så da blir det kanskje høyre kant på meg. Uansett er det spennende å få spille fra start, sier Nielsen.

Nevnte Soriano har startet Bundesliga-sesongen med å score fem ganger på de tre første kampene. Han har tidligere spilt for Barcelona sitt B-lag og bøttet inn mål der også. Altså  ikke en hvem-som-helst 19-åringen fra Norge skal konkurrere med om spissplassen.

Les også: Bergen koker etter Huseklepps retur

Hater langballer

Rett før Nielsen forlot Vålerenga i sommer, hadde trener Martin Andresen lagt om til en mer direkte spillestil, og gått vekk fra ønsket om å spille den peneste fotballen i Norge. Salzburg-trenger Roger Schmidt har en fotballfilosofi som passer Nielsen godt.

– Vi skal ha høyt tempo, være direkte framover og spille langs bakken. Han hater lange baller. Selv chipper liker han ikke, selv om de er perfekt utført, sier Nielsen.

Les også: 12 huskeregler for fotballforeldre


Les flere sportsnyheter

Les flere nyheter

Populært