Meny

Tusenvis evakuert fra storbrann

INFERNO: Et fly kjemper mot flammene på Kanariøyene. 4.700 mennesker er evakuert i løpet av de siste to dagene. (Foto: Santiago Ferrero / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4.700 personer er evakuert fra Kanariøyene i løpet av de siste dagene på grunn av kraftige skogbranner, ifølge regionale myndigheter.

Øyene det gjelder er Tenerife og La Gomera.

Kanariøyene opplever sin varmeste og tørreste sommer på sytti år. Det har ført til tørke og mange skogbranner. Brannmannskaper på sliter nå mot høye temperaturer, lav luftfuktighet og vind som hindrer slokkingsarbeidet på øyene utenfor kysten av Marokko i Nord Afrika.

Skogbrannene er blant de verste på flere tiår, men var nesten under kontroll før ilden blusset opp igjen på La Gomera for en uke siden.

På La Gomera, har det vært den mest ødeleggende brannen på mange år. Rundt 3000 hektar land, inkludert deler av naturreservatet Garajonay, som står på UNESCOs verdensarvliste er rammet.

Fra 13 landsbyer på den vestlige og sørvestlige delen av øya er 2500 mennesker evakuert, mens 2.200 innbyggerne på Tenerife har blitt beordret til å forlate hjemmene sine, melder Al Jazeera.

Kanariøyene er et populært feriested for nordmenn, men det er foreløpig ikke kjent om det er nordmenn blant de evakuerte.

Les også:

Flykter fra flammene på ferieøya

Slukningshelikoptre styrtet i Spania

Her bodde over 30 personer i ulovlig brannfelle


Les flere nyheter

Populært