Meny

- Dette er svært alvorlig

- Dette er svært alvorlig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag tok en mann saken i egne hender, og ville ifølge TV 2 bevise for politiet hvor enkelt det var å få tilgang til savnede Sigrid Schjetnes Facebook-konto uten passord.

Mannen hacket seg inn på Sigrids profil. Politiet bekrefter at de fredag aksjonerte mot huset til mannen, der de beslagla mannens datautstyr.

– Denne episoden ser vi på som svært alvorlig. Vi ønsker ikke at personer hacker seg inn på den savnedes konto. Dette kan hindre politiets arbeid og etterforskning, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid.

Les også: Tror Sigrid kan være i Sverige

Positive samtaler

Samtidig sier politiet i Oslo at samtalene med Facebook gir håp om innblikk i brukerkontoen til savnede Sigrid Schjetne (16).

– Det har vært en positiv utvikling i dialogen med Facebook. Vi har grunn til å tro at vi får det vi har bedt om i løpet av forholdsvis kort tid, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Les også: - Må ha vært gjerningsmannen

Kan inneholde ukjent info

Facebook nekter å oppgi passordet til kontoen, men det nå børsnoterte selskapet har sagt at politiet ellers skal få all tilgjengelig informasjon. Dette har til nå ikke tilstrekkelig for norsk politi, som fredag sendte en formell rettsanmodning om innsyn i Sigrids Facebook-konto.

– Vi har bedt om at data fra Sigrids Facebook-konto blir gjort tilgjengelig for politiet. Det er mulig det finnes informasjon på siden som per i dag er ukjent for oss, sier Metlid.

Les også:

- Dette kan spore gjerningsmannen

Nabo meldte fra om bil til politiet


Les flere nyheter

Populært