Meny

Fortjent fotballgull til Mexico

OVERRASKET: Mexico og tomålsscorer Oribe Peralta (til høyre) overrasket og kunne feire både mål og OL-gull etter en perfekt gjennomført finale på Wembley. (Foto: Nigel Roddis, Reuters/NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få hadde trodd at noen kunne hamle opp med Brasils fotballag i OL, men i lørdagens finale tapte søramerikanerne fortjent 1-2 mot Mexico.

Brasil – Mexico 1-2 (0-1):

Mål: 0-1 Oribe Peralta (1), 0-2 Peralta (75) 1-2 Hulk (90).

Gult kort: Marcelo, Leandro Damião, Brasil. Diego Reyes, Israel Jiménez, Néstor Vidrio, Mexico.

86.162 tilskuere på Wembley.

Det tok bare 30 sekunder av kampen før Mexico hadde skaffet seg en fordel i målprotokollen. Brasils og Manchester Uniteds Rafael fomlet med ballen rundt 25 meter fra eget mål, før han forsøkte en vågal pasning inn i banen mot Tottenham-spiller Sandro.

Sistnevnte var heller ikke helt konsentrert. Mexicanerne var derimot våkent framme og brøt pasningen. Derfra gikk ballen raskt fram til spissen Oribe Peralta. Santos Laguna-spilleren takket for muligheten ved å banke ballen resolutt i nærmeste hjørne fra utkanten av 16-meteren.

Frustrerte storfavoritter

Sjokkåpningen så ut til å prege brasilianerne, som så langt mer ukomfortable ut med ballen enn tidligere i OL-turneringen. Mexico presset sine stjernespekkede motstandere aggressivt, og selv om de ikke alltid fikk så mye ut av eget ballinnehav, ødela trener Luis Fernandos utvalgte mesteparten for storfavoritten.

Les også: Bronsevinner uønsket på pallen

Også etter hvilen skapte Mexico lenge de største sjansene. En avslutning i tverrliggeren etter en drøy times spill ble etterfulgt av en ny avslutning fra Peralta som gikk i mål. Problemet for grønntrøyene denne gangen var at spissen ble litt for ivrig og gikk i offside.

Men Mexico fortsatte presset og fikk flere gode muligheter etter dødballer. Først da Brasils målvakt var på bærtur og etterlot åpent mål bak seg uten at Mexico fikk ballen innenfor stengene.

Les også: Dopingtatt OL-vinner «lettet» over å bli avslørt

Peralta x 2

Få minutter senere kom likevel 2-0-målet som hadde ligget i lufta. Peralta var igjen målscorer, og igjen var Brasil svake på defensiv dødball.

Noen få sekunder inn i overtiden fikk Brasil reduseringen som ga ny spenning. Porto-angriperen Hulk gjorde ting enkelt og startet i bakrommet bak Mexicos bakre firer. Kraftpluggen brukte farten til å holde forsvaret unna

Tre minutter på overtid tilfalt en ny stor mulighet Brasils Oscar. Den ferske Chelsea-spilleren nikket svakt over fra god posisjon ved første stolpe etter innlegg fra Hulk, og dermed ble det heller ikke denne gang Brasils første OL-gull i fotball.

Les også:

Ny norsk OL-nedtur

Slutt etter 120.000 kilometer

Les flere OL-nyheter

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært