Meny

Bergen koker etter Huseklepps retur

Bergen koker etter Huseklepps retur

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Huseklepp var endelig tilbake på Brann stadion lørdag. Rødtrøyene vartet opp med 3-2 mot Haugesund i en underholdende eliteseriekamp.

Optimismen er tilbake i Bergen etter Erik Huseklepps retur. I landslagsspillerens første hjemmekamp møtte det opp over 15.000 tilskuere, tre tusen mer enn tilskuersnittet, og hjemmefansen har igjen begynt å synge at «gullet ska hem». Med seieren passerte rødtrøyene Haugesund på tabellen.

Her kan du lese detaljert referat av kampen i ABC Nyheters live-senter.

– Det var veldig kjekt å være tilbake på Brann stadion. Jeg hadde gledet meg veldig til kampen. Jeg synes selv jeg gjennomførte en god kamp, selv om jeg ble litt sliten mot slutten fordi jeg mangler litt kamptrening, sa Huseklepp til NTB.

– Jeg er positivt overrasket over at Huseklepp er så matchfit allerede nå. Han har taklet ståket rundt overgangen veldig bra, sa Branns trener Rune Skarsfjord.

Slapp gjestene tilbake

Haugesund har til gode å vinne i Bergen og klarte det heller ikke denne gangen. Jostein Grindhaugs mannskap kom bak 0-3 etter en time, men to mål av toppscorer Nikola Djurdjic skapte spenning mot slutten. På overtid fikk innbytter Pontus Engblom muligheten til å snyte hjemmelaget for poeng, men skuddet ble blokket.

– Kampen burde vært slutt på 3-0, og det er litt unødvendig at vi slapp Haugesund inn igjen i kampen etter litt for mange enkle feil av oss, mente Huseklepp.

Etter 38 minutter kombinerte hjemmelaget på mesterlig vis, og Bentley fant alltid offensive Birkir Már Sævarsson på høyresiden. Islendingens flate, harde innlegg gikk forbi alle gjesteforsvarerne, og Amin Askar kunne enkelt bredside ballen i mål fra kort hold.

Les også: Norske fotballpøbler ville ta med brannbomber

Nordkvelles første

Begge lag fortsatte å jakte scoringer etter hvilen. Vegard Skjerve var svært nær utligning etter en snau times spill, men Piotr Leciejewski klarte så vidt å avverge. Bergenserne stormet direkte i angrep hvor Kim Ojo og Birkir Már Sævarsson sto for forarbeidet. Fredrik Nordkvelle stakk mellom to forsvarsspillet og trillet ballen i hjørnet.

Dette var første mål for Brann i serien for den tidligere Strømsgodset-spilleren, som har vært mye inn og ut av laget.

Like etterpå var Nordkvelle servitør da Amin Askar satte inn sitt annet mål for dagen. Den tidligere Fredrikstad-spilleren fikk ballen på 10 meter på høyresiden og banket den ned i det lengste hjørnet. 26-åringen satte dermed sitt sjuende mål for sesongen.

Les også: 12 huskeregler for fotballforeldre

Djurdjic skapte spenning

Gjestene ga ikke opp, og Nikola Djurdjic viste hvorfor han er eliteseriens toppscorer. 25 minutter før slutt dukket serberen opp på innlegg fra Vegard Skjerve og skjøt ballen i det lengste hjørnet. 10 minutter senere dukket 26-åringen opp igjen mot et passivt Brann-forsvar.

Hjemmelaget klarte å ri av stormen i en spennende avslutning på kampen, og bekreftet at høstformen er kommet for alvor.

Neste søndag kommer Strømsgodset på besøk i cupens kvartfinale. Haugesund på sin side får besøk av Hødd i fotball-NM neste lørdag.

– Jeg vil ikke spå noe som helst om hvor langt Brann kan nå i serien og cupen, sa Skarsfjord.

Hans kollega i FKH, Jostein Grindhaug, lar seg ikke stresse av at klubben ble passert av bergenserne på tabellen.

– Jeg hadde tro på poeng, både før og etter 0-3. Haugesund skapte mange målsjanser, så dette kunne blitt poeng. Brann vant fortjent, i en berg- og dalbanekamp for oss. Haugesund er en liten klubb med små ressurser. Ikke unaturlig at Brann går forbi oss på tabellen, sa Grindhaug.

Les alt om Tippeligaen

Les flere nyheter

Populært