Meny

- Sigrid kan være i Sverige

SVENSK HJELP: Politiet står fortsatt med svært få spor etter at Sigrid Schjetne forsvant natt til søndag. Nå kobles svensk politi inn i saken. (Foto: Per Løchen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som politiet jobber videre med å få tilgang til Facebook-kontoen til savnede Sigrid Schjetne (16), kobles nå svensk politi inn i etterforskningen.

Ifølge den svenske avisen Expressen er svensk politi bedt om å bistå i etterforskningen.

- Det kan ikke utelukkes at Sigrid er i Sverige, opplyser Petter Liljeblad ved Rikskriminalpolisen til avisen.

Samtidig opplyser politiet i Norge at det har vært en positiv utvikling i dialogen med Facebook.

- Vi har grunn til å tro at vi får det vi har bedt om i løpet av forholdsvis kort tid, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Facebook nekter å oppgi passordet til kontoen, men det nå børsnoterte selskapet har sagt at politiet ellers skal få all tilgjengelig informasjon. Dette har til nå ikke tilstrekkelig for norsk politi, som fredag sendte en formell rettsanmodning om innsyn i Sigrids Facebook-konto.

Håper på svar

– Vi har bedt om at data fra Sigrids Facebook-konto blir gjort tilgjengelig for politiet. Det er mulig det finnes informasjon på siden som per i dag er ukjent for oss, sier Metlid.

Lørdag ettermiddag var antallet tips i saken oversteget 1.400. Mange av dem beskrives som interessante, men politiet er ikke nærmere noen løsning på forsvinningsgåten. De to etterlyste bilførere, har ennå ikke meldt seg.

– Vi er takknemlige for alle tips som kommer inn, og vi håper publikum fortsetter å ta kontakt med oss, sier politioverbetjenten.

Les også: - Dette kan spore gjerningsmannen

- Du er ingen morder

Mens politiet prioriterer taktisk etterforskning, fortsetter en mengde frivillige å søke etter Sigrid i nærområdet. Lørdag var rundt 300 mennesker møtt fram ved Østensjø skole for å lete.

16-åringen ble meldt savnet natt til søndag, da hun ikke kom hjem til avtalt tid klokken 00.30. En leteaksjon ble raskt satt i gang og snart ble skoene, sokken og mobiltelefonen funnet i barnehagen, noen få hundre meter fra hjemmet hennes.

Foreldrene til savnede Sigrid Schjetne tror datteren kan ha blitt bortført og ber gjerningsmennene melde seg til politiet.

– Meld deg, og gjør det i tide. Slipp henne, vær så snill. Det er jo ikke for sent. Du er ingen morder ennå. Det er så stor forskjell på å kidnappe noen og ta livet av noen, er bønnen fra foreldrene.

Les også:

- Må ha vært gjerningsmannen

Hacket Sigrids Facebook-konto

Nabo meldte fra om bil til politiet


Les flere nyheter

Populært