Meny

Slik endte OL for Dahle Flesjå

Her går det galt for Gunn-Rita Dahle Flesjå i søndagens OL-ritt i terrengsykling. Etter fallet fikk hun aldri kontakt med teten igjen, og hun brøt rittet om lag halvveis. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunn-Rita Dahle Flesjå brøt OL-rittet i terrengsykling søndag. Hun var langt bak i feltet etter å en tidlig velt.
OL terrengsykling:

Gull: Julie Bresset, Frankrike 1.30.52,

sølv: Sabine Spitz, Tyskland 1.02 min. bak,

bronse: Georgia Gould, USA 1.08,

4) Jirina Kalentjeva, Russland 1.41, 5) Esther Süss, Sveits 1.54, 6) Alexandra Engen, Sverige 2.16, 7) Aleksandra Dawidowicz, Polen 2.28, 8) Annie Last, Storbritannia 2.55, 9) Catharine Pendrel, Canada 3.36, 10) Tanja Zakelj, Slovenia 3.49, 11) Lea Davison, USA 4.22, 12) Shi Qinglan, Kina 4.36.

Norsk, brøt: Gunn-Rita Dahle Flesjå.

– Jeg veltet i første utforkjøring, og etter det stresset jeg for mye. Dette er en sport der starten er helt avgjørende, sa Dahle til NRK.

Hun fikk flere problemer da hun prøvde å hente inn det tapte.

– Jeg hadde pedaler som jeg bare skled ut av, og til slutt så punktere jeg også. Det er synd, for jeg er i superform. Jeg har sagt hele tiden at vi driver en idrett med veldig små marginer, og det viste seg i dag, sa hun.

39-åringen kom til start som en av de heteste favorittene etter sterke resultater den siste tiden, men hun måtte over ende i en bratt utforkjøring over store steiner helt i begynnelsen av rittet. Det kostet henne mange plasseringer og mye tid.

Kommentar: Nye navn å huske

Etter 2,8 kilometer var hun på 26.-plass av de 30 startende, og det var 45 sekunder opp til lederen. Hun greide å bite seg fast om lag ett minutt bak teten en stund, og plukket sakte plasseringer, men fra 7,6 til 10,0 kilometer tapte hun et nytt halvminutt.

Da hun også fikk en punktering, valgte hun å stå av etter om lag tre kvarters sykling. Da var rittet om lag halvkjørt.

– Dette var en nedtur etter at det var skapt forventninger gjennom en god sesong av henne, sa sportssjef Steffen Kjærgaard i sykkelforbundet til NTB.

Les også:

OL-tilskuer arrestert fordi han ikke smilte

Derfor smaker de på seieren

Bøy og tøy deg i OL-støvet

Les alt om London-OL

Populært