Meny

Håper på nye medlemmer i gullklubben

Linn-Kristin Riegelhuth Koren håper Heidi Løke og de fire øvrige OL-debutantene blir nye medlemmer i gullklubben lørdag. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni av håndballjentene har vunnet OL-gull tidligere. Linn-Kristin Riegelhuth Koren håper å få selskap i gullklubben av de fem OL-debutantene på laget lørdag.
Gulljentene fra Beijing
London (NTB): Disse spillerne kan ta sitt annet strake OL-gull i håndball lørdag:


Kari Aalvik Grimsbø

Katrine Lunde Haraldsen

Tonje Nøstvold

Karoline Dyhre Breivang

Kristine Lunde Borgersen

Kari Mette Johansen

Marit Malm Frafjord

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

Gøril Snorroeggen

Gro Hammerseng, Tonje Larsen, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Katja Nyberg og Ragnhild Aamodt var også med på gullaget i Beijing i 2008.

Ida Alstad, Camilla Herrem, Amanda Kurtovic, Heidi Løke og Linn Jørum Sulland er OL-debutanter i London. (©NTB)

Riegelhuth Koren var med på det norske laget som tok gull i Beijing for fire år siden. Hun blir en sentral spiller når Norge møter Montenegro i lørdagens finale i London-OL.

– Alle har vel en drøm om å få det gullet. Vi som har tatt det én gang, har lyst på det igjen, og de som ikke har det, har lyst til å oppleve det. Nå er det innenfor rekkevidde, sier Larvik-spilleren til NTB.

Linn Jørum Sulland, Ida Alstad, Camilla Herrem, Heidi Løke og Amanda Kurtovic er debutantene i den norske troppen.

Riegelhuth Koren er stolt av at Norge er klar for sin annen strake OL-finale.

– Det er ingen selvfølge å få oppleve det igjen, og jeg er privilegert som får oppleve min annen. Det er mange av oss som får det.

– Mistet aldri troen

Veien til finalen har vært kronglete for de norske gullhåpene. Det gode spillet er kommet først i det siste. I semifinalen mot Sør-Korea torsdag hadde de norske jentene god kontroll og vant komfortabelt 31-25.

– Vi har aldri mistet troen selv, men støttet hverandre. Selv om vi ikke skjønte helt hvorfor det ikke fungerte i starten, har vi ikke gitt oss. Vi har fått kjenne på hvordan det er å spille jevne kamper og måtte være gode i 60 minutter.

Les også: - Å reise langt dobler risikoen for å bli syk

Selv om hele troppen var med på å ta VM-gull i desember i fjor, mener Riegelhuth Koren at OL er noe for seg selv.

– Å få oppleve en OL-finale kan ikke sammenlignes med noe annet. Det er noe helt spesielt, og settingen er annerledes.Finalen mot Montenegro spilles klokken 21.30 norsk tid lørdag.

Les alt om OL i London

Populært