Meny

Rollespill med rytme

SPILL. En verdig hyllest til den populære rollespillserien. Foto: Theatrhythm Final Fantasy/produsent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En god hyllest til den kjente rollespillserien.

Det er ikke til å stikke under stol at «Theatrhythm Final Fantasy» er et spill skreddersydd for fans av rollespillserien. Det intense rytmespillet baserer seg nemlig helt og fullt på de utallige musikksporene fra serien, noe som jo betyr at uinnvidde vil slite med å komme seg inn i opplevelsen. Dette betyr likevel ikke at det ikke ligger et solid rytmespill i bunnen for det hele.

Les også: Test av «Trine 2»

Enkel progresjon

Her skal du trykke, sveipe og dra pekepinnen over berøringsskjermen for å holde tritt med rytmen i musikksporene. Mekanisk fungerer dette stort sett godt, men noen av de retningsbestemte sveipene kan være vanskelig å utføre riktig hver gang. Du får likevel en følelse av å være med på notene, og dras mer og mer inn i spillet for hvert eneste trykk.

Rundt opplevelsen har utvikleren bygd et enkelt progresjonssystem som er en slags lapskaus av elementer fra Final Fantasy-serien. Du velger deg fire figurer fra de tretten spillene, og disse stiger i nivå etter hvert som du spiller gjennom låtene. Dette hjelper med å gi en følelse av at du stadig blir sterkere og sterkere.

Les også: Reckoning: Et massivt eventyr

En hyllest

Et godt, stort og variert låtutvalg fra «Final Fantasy»-spillene er likevel den viktigste ingrediensen som gjør opplevelsen verdt å prøve. Med «Theatrhythm Final Fantasy» har Square Enix laget en særdeles verdig hyllest til den populære rollespillserien.

Les også: Test av «Star Wars: The Old Republic» til PC

Les flere nyheter

Populært