Nye uheldige uttalelser fra Romneys utenlandsturné

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney og kona Ann besøkte tirsdag et krigsminnested i Warszawa i Polen. Foto: REUTERS/NTB scanpix
Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney og kona Ann besøkte tirsdag et krigsminnested i Warszawa i Polen. Foto: REUTERS/NTB scanpix

Det har stormet rundt Mitt Romneys rundreise i Midtøsten og Europa. Tirsdag bidro en av Romneys rådgivere til listen av fadeser ved å be en journalist «kysse ham i ræva».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentkandidatens talsmann Rick Gorka mistet besinnelsen da journalister presset Romney på de uheldige uttalelsene som har preget utenlandsturneen. I tillegg til be pressekorpset som hadde møtte fram, om å «kysse ham i ræva», ba Gorka også en journalist om å drite og dra.

Les også: Palestinerne anklager Romney for rasisme

En halvtime senere skal han ha ringt journalistene for å unnskylde seg.

Romney har tidligere på rundreisen hisset på seg palestinere da han omtalte Jerusalem som Israels hovedstad. Han er også blitt beskyldt for rasisme etter uttalelser om at den økonomiske forskjellen mellom palestinerne og Israel skyldes kulturforskjeller.

De kontroversielle uttalelsene i Israel kom bare dager etter flausen i London, der han satte spørsmålstegn ved om britene var rede til å gjennomføre OL. Kommentarene falt ikke i særlig god jord.


Les flere nyheter

Personvernpolicy