Flere eboladødsfall i Uganda

Ytterligere to personer, blant dem en fem år gammel gutt, kan ha dødd av den fryktede sykdommen ebola i Uganda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har minst 14 personer mistet livet av sykdommen. Ugandiske myndigheter frykter et nytt utbrudd likt det landet opplevde i år 2000, da 425 personer ble smittet og halvparten av disse døde.

– Vi ble oppringt i dag morges om disse to dødsfallene som fant sted i to ulike landsbyer mandag kveld. Teamet vi sendte sier kliniske kjennetegn tyder på at de to var smittet av ebolaviruset, opplyser helsetjenestemannen Dan Kyamanywa i Kibaale-distriktet vest i Uganda.

Han sier ytterligere elleve personer som kan være være smittet av viruset, er satt i karantene. Mandag ble sju leger og 13 andre ansatte ved Mulago sykehus i Kampala satt i karantene etter at en av pasientene der døde av ebola.

Les flere nyheter

Personvernpolicy