Halve India er uten strøm

Venter forgjeves: Passasjerer på t-banen i Delhi møtte strømstans i stedet for skyss. Foto: AP Photo/Rajesh Kumar Singh/NTB scanpix.
Venter forgjeves: Passasjerer på t-banen i Delhi møtte strømstans i stedet for skyss. Foto: AP Photo/Rajesh Kumar Singh/NTB scanpix.

For andre dag på rad har et massivt strømbrudd, det verste på minst ett tiår, rammet India. Flere hundre millioner mennesker er berørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømmen hadde bare så vidt vendt tilbake til de indiske stikkontaktene etter det forrige strømbruddet som førte til kaos i New Delhi og i ni delstater. Strømmen forsvant mandag i den nordlige delen av India, og over 300 millioner av befolkningen på 1,2 milliarder ble berørt.

Tirsdagens strømbrudd ble imidlertid enda mer omfattende da også det østlige og det nordøstlige nettet var nede for telling, ifølge AFP.

– Det nordlige, nordøstlige og det østlige nettet er nede, men vi jobber med saken og får dem opp igjen om kort tid, sier Naresh Kumar, talsperson for det indiske nettselskapet Powergrid Corporation of India.

Undergrunnsbanen i hovedstaden New Delhi står stille og trafikklysene er blitt slukket. Også storbyen Kolkata i Vest-Bengal er uten strøm, i tillegg til store deler av delstaten, bekrefter myndighetene.

Energiminister Sushilkumar Shinde sa mandag at han trodde overbelastning var forklaringen på kollapsen. Han benyttet anledningen til å skryte av det indiske strømnettet da han understreket at det bare tok noen timer før forsyningen var tilbake på beina. Indiske industriledere har sagt at elektrisitetsmangel er blitt et stort hinder for økonomisk utvikling. India har kapasitet til å produsere 187 gigawatt, rundt 20 prosent av Kinas nivå.

Les også:

Millioner på flukt fra flom i India

Det samme skjedde i går

Les andre nyheter

Personvernpolicy