Pedersen reddet poeng for Vålerenga

Vålerenga Marcus Pedersen reddet poeng i kampen mot Brann mandag kveld.
Vålerenga Marcus Pedersen reddet poeng i kampen mot Brann mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Marcus Pedersen reddet 1-1 for Vålerenga i mandagens eliteseriekamp hjemme mot Brann. Amin Askar scoret for gjestene.

Eliteserien fotball menn mandag:
Vålerenga – Brann 1-1 (0-1)

16.687 tilskuere

Mål: 0-1 Amin Askar (33), 1-1 Marcus Pedersen (62).

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar.

Gult kort: Fredrik Nordkvelle, Brann.

Lagene:

Vålerenga (4-4-1-1): Lars Hirschfeld – Simon Andreas Larsen, André Muri, Andreas Nordvik (Dawda Leigh fra 46.), Joachim Thomassen – Morten Berre, Bojan Zajic, Mohammed Fellah (Aleksander Solli fra 84.), Martin Pusic – Veigar Pall Gunnarsson (Ahmed Suleiman fra 55.) – Marcus Pedersen.

Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Markus Jonsson, Zsolt Korcsmár, Erdin Demir – Kristoffer Barmen (Hassan El Fakiri fra 63.), Tomasz Sokolowski (Fredrik Haugen fra 78.) – Amin Askar, Fredrik Nordkvelle (Erik Mjelde fra 68.), Chukwuma Akabueze – Kim Ojo.

Det var fullt fortjent at Brann og Askar tok ledelsen etter en drøy halvtime i solskinnet på Ullevaal. Bergenserne kom til tre store sjanser i løpet av fem minutter. Uttellingen kom på den tredje. Amin Askar kunne knapt bomme etter at Kim Ojo vant en luftduell med Lars Hirschfeld på et innlegg fra Fredrik Nordkvelle. Det holdt likevel ikke til seier, noe Brann-kaptein Markus Jonsson ergret seg over.

– Jeg synes vi tapte to poeng her i dag. Vi mistet initiativet og greide ikke å vinne duellene, sa Jonsson til TV 2, og mente rødtrøyene ble for feige etter hvilen.

Lite stemte for VIF

Vålerenga-spillerne, og kanskje spesielt Veigar Páll Gunnarsson, slet med å få flyt i angrepsspillet. Oslolaget skapte knapt noe som helst de første 45 minuttene.

Gunnarsson uttalte tidligere i måneden til NTB at selvtilliten hans lå under null etter å ha blitt byttet ut tidlig en rekke ganger. Mandagens kamp tydet ikke på at islendingen har opplevd noen bedring på det området. Det var derfor fullt forståelig at manager Martin Andresen bytte ham ut ti minutter etter sidebyttet.

Erstatteren Ahmed Suleiman skal ha mye av æren for at VIF klarte å utligne gjestenes ledelse. Foranledningen til 1-1-målet var nok ikke Brann-trener Rune Skarsfjord spesielt fornøyd med. Lars Barmen så ut til å ha kontroll på ballen etter å ha taklet Suleiman.

Brann-spilleren mistet imidlertid både balansen og ballen tilbake til VIF-unggutten. Nigerianeren fant Martin Pusic inne i feltet før sistnevnte dundret ballen hardt inn foran mål. Der kastet Pedersen seg fram og sørget for 1-1.

Nær selvmål

Like etter var en annen VIF-innbytter, Dawda Leigh, nær ved å sette ballen i eget mål på en corner. Fadesen ble avverget av en lagkamerat på målstreken. Et giftig forsøk fra Brann-innbytter Erik Mjelde fra 35 meter var heller ikke nok til å kåre en vinner i rivalmøtet.

– Det var kanskje best for begge lag med ett poeng. Vi er ikke fornøyd med uavgjort, men slik er fotballen, sa Vålerenga-kaptein Bojan Zajic til TV 2.

Begge lag ropte på straffespark i annen omgang. Zajic var en av dem som mente at han ble felt innenfor 16-meteren, men verken han eller Branns Erdin Demir fikk gehør fra dommer Svein-Erik Edvartsen. Med ett poeng klatret begge lag én plass i det jevne midtsjiktet på eliteserietabellen. Vålerenga er nummer seks med 25 poeng, mens Brann har to poeng færre på niendeplassen.