Vukicevic deltar ikke i OL

Christina Vukicevic føler seg ikke i form til å delta i OL i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Christina Vukicevic føler seg ikke i form til å delta i OL i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Christina Vukicevic kommer ikke til å delta på 100 meter hekk i OL, melder Norges OL-tropp. Hun føler seg ikke i form til å prestere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har kommet inn i en treningsmessig dal som jeg ikke kommer ut av. Hver eneste dag har jeg prøvd hardt og vært positivt innstilt, men jeg får ikke treningen inn i systemet, sier Christina Vukicevic selv i en pressemelding fra Olympiatoppen.

– Det går ikke nedover, men jeg står fullstendig på stedet hvil, selv om jeg prøver hardt og er fokusert på hver eneste trening, legger hun til.

I fjor slet hun med en skade som gjorde at hun verken fikk med seg VM i Daegu eller NM i Byrkjelo. Hun ble kvitt skaden i fjor høst og har fått trent bra gjennom vinteren, men da sesongen startet i slutten av mai var det lite sprut over løpingen hennes.

Hun brøt det aller første løpet i år, i Hengelo. Deretter ble hun slått ut i forsøket i Bislett Games, noe som gjorde at det ikke ble noe av duellen mot Sally Pearson.

I EM i Helsingfors slet hun seg til semifinalen, men der ble hun slått ut. Det var en stor nedtur. Hun har 13,17 som årsbeste, mens den norske rekorden hennes er på 12,74.

Modig

– Beslutningen om at Christina skal trekke seg fra OL har vi tatt i fellesskap, men jeg må si det er en modig og tapper avgjørelse. Vi må bare erkjenne at Christinas kropp ikke har respondert på treningen, noe som er helt nødvendig for å få framgang, sier pappa og trener Petar Vukicevic.

B-kravet til OL er på 13,15. Christina har ikke vært under den tiden i år, men hun fikk likevel OL-billett fordi både Olympiatoppen med toppidrettssjef Jarle Aambø i spissen og friidrettsforbundet har hatt tro på henne. Hun har jo tidligere vist at hun har et stort potensial.

– Vi har hele tiden hatt tro på at Christina skulle klare å komme i form til OL. Vi trodde hun skulle få et løft de siste ukene, men nå må vi bare innse og ta til etterretning at det ikke har skjedd, kommenterer Jarle Aambø.

– Men vi i Olympiatoppen mener fortsatt at Christina er en utøver for framtiden, og vi vil bidra som best vi kan til at hun skal få ut det potensialet vi vet hun har.

Høye mål

– Jeg har høye mål for karrieren min, og derfor vil jeg ikke reise til OL nærmest som turist. Jeg er opptatt av å prestere, slår Vukicevic fast.

– Det har ikke vært noen god opplevelse å løpe rundt godt opp på 13-tallet. For meg er derfor beslutningen om å trekke meg fra London-OL et riktig valg, selv om det er veldig tøft og jeg er utrolig skuffet.

OL var sesongens store mål, og hun sier at det er en gedigen nedtur ikke å få delta.

Christina Vukicevic deltok i Beijing i 2008. Der ble hun slått ut i forsøket, men presterte den gangen helt på topp av det hun var god for.

– Nå kommer jeg til å bruke de neste 14 dagene foran TV-en og heie på alle de norske. Jeg håper i alle fall at de kommer til å få ut det potensialet de har. Jeg skal heie så godt jeg kan, og etterpå kommer jeg til å drive lett overskuddstrening de neste to månedene, sier hun.Selv om Christina Vukicevic har feilet i år, har broren Vladimir sikret familiens ære. Han har satt norsk rekord på 110 meter hekk med 13,55 og hatt et aldri så lite gjennombrudd på topplanet

Les også:

OL i London dag for dag

Mental stopp ga skuffende tid for Vukicevic

Les mer om London-OL

Les flere nyheter

Personvernpolicy