Roer uten teknikk ble jublet fram

Uten teknikk, men med betydelig styrke, sjarmerte Hamadou Djibo Issaka publikum på roanlegget i Eton Dorney. (Foto: Philip Brown, Reuters / NTB scanpix)
Uten teknikk, men med betydelig styrke, sjarmerte Hamadou Djibo Issaka publikum på roanlegget i Eton Dorney. (Foto: Philip Brown, Reuters / NTB scanpix)

Hamadou Djibo Issaka, Nigers første OL-deltaker i roing, er ikke lei for at han ror sakte. Det gir ham ekstra god tid til å nyte jubelen fra 23.000 tilskuere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har ingen teknikk, jeg har bare styrke, sier Issaka.

35-åringen er egentlig svømmer, men Niger ønsket å sende en roer til OL, og for tre måneder siden ble han sendt til Egypt i to uker for å prøve sporten. Det endte med at han kom til London-lekene på et wildcard.

I lørdagens forsøksheat endte han håpløst sist i Olaf Tuftes heat med 8.25,56. I oppsamlingsheatet søndag gikk det enda saktere, og han fullførte på 8.39,66. Det siste drøye minuttet var han alene i banen, mens publikum jublet ham fram tak for tak. Da han nærmet seg mål, reiste publikum seg.

– Jeg har rodd i bare tre måneder, og nå er jeg i OL som mitt lands første deltaker i roing. Jeg var glad for å kunne fullføre til jubel og applaus. Jeg gjorde mitt beste, sa Issaka.

Han føyer seg inn i rekken av glade amatører som virkeliggjør baron Pierre de Coubertins tese om at det viktigste ikke er å vinne, men å delta.

Hopperen Eddie «the Eagle» Edwards og svømmeren Eric «the Eel» Moussambani ble publikumsfavoritter i OL ved å delta i øvelser de ikke på noen måte behersker. Issaka er en av dem som tar opp arven.

Les også:

Sinne over tomme seter i utsolgte øvelser

Ruta (15) sjokkerte svømmeverden

Her er OLs eldste deltager


Les flere nyheter fra London-OL

Les flere nyheter

Personvernpolicy