Etterforsker skadeskyting av bjørn i Saltdal

POTENSIELT FARLIG: En skadeskutt bjørn jaktes på i Nordland etter at den ble skadeskutt av en bonde. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
POTENSIELT FARLIG: En skadeskutt bjørn jaktes på i Nordland etter at den ble skadeskutt av en bonde. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Bjørnen som ble skutt etter å ha drept en sau i Saltdal i Nordland søndag, går fortsatt løs i skogen. Imens har politiet opprettet sak mot mannen som skjøt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Petter Grønås sier til Avisa Nordland at de ønsker å få klarhet i hvorvidt mannen fra Øvre Saltdal hadde rett til å skyte bjørnen. Han meldte selv fra til politiet om det mislykkede skuddet.

Statens naturoppsyn har sammen med politiet satt i gang jakt på bjørnen. Det søkes etter bjørnen med helikopter og hund, men mandag ettermiddag var letingen resultatløs. Letingen fortsetter videre.

Skadeskytingen skjedde da bjørnen søndag angrep sauer i Evensdal, nord for Solvågtinden i Saltdal kommune. Politiet ber folk i området være oppmerksomme.

– Bjørnen kan ha gått langt etter at den ble truffet av et skudd søndag formiddag. Den kan være farlig, advarer politiadvokat Margrethe Torseter i Salten politidistrikt.

Til Dagbladet opplyser Torseter at det er et potensielt stort område bjørnen kan oppholde seg i.

- Den kan befinne seg i et lite befolket område mot svenskegrensa, men så er det også Saltdal, et lite tettsted den andre veien, sier hun.

Les også:

Her kan du møte på bjørn i Norge

- Isbjørn formet av krysning med brunbjørn

Les flere nyheter

Personvernpolicy