Tufte kjørt av lasset

Olaf Tufte ble nummer to i forsøksheatet i singlesculler, men var langt bak Mahe Drysdale. (Foto: Erik Johansen, NTB scanpix).
Olaf Tufte ble nummer to i forsøksheatet i singlesculler, men var langt bak Mahe Drysdale. (Foto: Erik Johansen, NTB scanpix).

Olaf Tufte (36) fikk langt fra noen pangstart på jakten på sitt tredje OL-gull på rad i singlesculler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tufte har så langt denne sesongen ikke lignet en gullkandidat, men Nykirke-bonden har vist tidligere at han aldri bør avskrives i medaljekampen.

Lørdag tok den dobbelte OL-mesteren fra 2004 og 2008 seg videre til kvartfinale i London-OL, men han måtte se seg grundig slått av rivalen Mahe Drysdale. Den regjerende verdensmesteren fra New Zealand vant forsøksheatet elleve sekunder foran Tufte. De tre beste gikk videre til kvartfinale.

Les også: Se utdrag fra åpningsseremonien

– Avstanden er god og fin for ham, men ikke så fin for meg. Det ble litt langt opp. Selv om det er vindforskjell i heatene, så passerer de beste stort sett på jevne tider på 1500 meter. Der var ikke jeg, sa Tufte.

Bra på trening

36-åringen la ikke skjul på at han var frustrert etter åpningsløpet i London-OL. Oppkjøringen har gått som planlagt, og på trening har Tufte følt seg i bra slag.

– Jeg har rodd veldig bra på trening her nede og var optimistisk. Jeg skulle komme meg ut av startblokken, finne rytmen og forhåpentligvis henge meg på Mahe for å pushe litt på ham og leke litt. Men han ville ikke leke med meg, fortalte Tufte.

– Det er ikke noe hyggelig å sitte der og kjempe mot seg selv under løpet, men det er den brutale hverdagen i idretten. Bommer du litt, er du kjørt av lasset.

Teknikk

Vestfoldingen mener problemene ligger i teknikken. Spesielt i første halvdel av lørdagens løp rodde han for dårlig teknisk.

Les også: Nordenstam fikk svarene hun

– I de første 1000 meterne var det teknisk dårlig utføring. I siste halvdel lå Drysdale langt foran, og egypteren var i ferd med å sakke av. Jeg konsentrerte meg heller om å løse de tekniske kodene, som ble bedre, uten å ta livet meg på vei inn, sa Tufte.

Fram mot tirsdagens kvartfinale står terping på tekniske detaljer på programmet for å prøve å få fart på båten igjen.

– Jeg har nok rodd mer avslappet tidligere, sa Tufte.

Tar Tufte seg videre fra kvartfinalen, venter semifinale onsdag. Finalen i singlesculler ros fredag.

Les også:

Tøff OL-start for Westerheim

Løke og co. starter gulljakten

Følg OL i London i ABC Nyheter

Personvernpolicy