Løke og co. starter gulljakten

Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen og de andre norske håndballjentene starter jakten på OL-gull lørdag kveld. Her under fredagens pressetreff. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)
Heidi Løke, Katrine Lunde Haraldsen og de andre norske håndballjentene starter jakten på OL-gull lørdag kveld. Her under fredagens pressetreff. (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

Ingen lag er bedre trent eller bedre forberedt enn Norges håndballyndlinger på veien mot nytt mesterskapsgull, mener OL-debutant og nøkkelspiller Heidi Løke (29).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestfoldingen ble utelatt fra forrige OL-tropp, men regnes som en av Norges viktigste spillere i forsøket på å forsvare gullet fra Beijing.

Lørdag kveld starter alvoret for nasjonens største gullfavoritter når råsterke Frankrike står på motsatt banehalvdel.

– Det kribler i kroppen, men det er bare en håndballkamp, og jeg gruer meg aldri til det. Vi er veldig godt forberedt og har et komplett lag. Det er styrken vår. Vi har trent så godt at vi holder skyhøyt tempo gjennom alle kamper. Da skal ingen greie å stå imot, mener VM-, EM- og mesterligavinner Løke til NTB.

Les også: Linn Jørum Sulland gjør alt for å vinne OL-gull i håndball

Håndballjentene er i særklasse Norges OL-yndlinger. En av de minste OL-idrettene blir desidert mest fulgt på hjemmebane. Heidi Løke mener favorittstempelet er berettiget og vel så det.

– Drømmen er et OL-gull, men veien dit er lang. En av grunnene til at vi vinner mye, er at vi aldri tenker så langt fram (til finale). Vi tar en kamp om gangen, selv om det høres kjedelig ut.

Debutanter

Györ-proffen har med seg ytterligere fire OL-debutanter i laget, men samtlige 14 er regjerende verdensmestere.

– Vi har forberedt oss godt i flere måneder og er klare både fysisk og mentalt. Følelsen er slik den skal være: Jeg er litt nervøs, men gleder meg mest. OL er det gjeveste en kan være med på som idrettsutøver, men samtidig er det bare håndball vi skal spille. Det gjelder å tenke at vi skal ut i en helt vanlig kamp, det vi trener på hver dag, sier Amanda Kurtovic (21) til NTB.

– Skal det skal bli medalje, og helst gull som vi drømmer om, må alle være på topp. Viktigst er det at vi står sammen i tykt og tynt. Om én ikke har dagen, vet vi at en annen kan komme inn og gjøre det minst like bra. Vi har ingen svake ledd i laget. Det er vår største styrke. Spiller vi på vårt beste, har vi en utrolig sjanse til å vinne gull, mener den kommende danmarksproffen.

Bedre trent

Også Byåsen-spiller Camilla Herrem (25) debuterer i OL.

– Fysikken er vår viktigste egenskap. Vi er bedre trent enn alle andre lag. Setter vi et godt forsvar, er det bare å spille på, og vi har jenter som kan løpe og løpe hele tiden, mener Herrem.

Ida Alstad og Linn Jørum Sulland er de øvrige OL-debutantene.

Norge møter Frankrike lørdag og fortsetter mot Sverige mandag, så Sør-Korea, Danmark og Spania. De fire beste lagene fra gruppen går videre til kvartfinale.

Norge er tittelforsvarer etter åtte strake seirer i Beijing-lekene.

Les også:

Mira Verås Larsen ledet Norge i innmarsjen

Sør-Koreas trener hjemsendt etter promillekjøring

OL-dommer funnet død

Oversikt over tidligere sommer-OL

40 000 beskytter OL-byen

FØLG OL I ABC NYHETER

Personvernpolicy