Sports Illustrated spår to norske gull

De norske håndballjentene er klare medaljekandidater i OL, også sett med utenlandske øyne, men bortsett fra håndballjentene og skytteren Tore Brovold blir ikke Norge levnet mange medaljesjanser i OL. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB SCANPIX
De norske håndballjentene er klare medaljekandidater i OL, også sett med utenlandske øyne, men bortsett fra håndballjentene og skytteren Tore Brovold blir ikke Norge levnet mange medaljesjanser i OL. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB SCANPIX

Det amerikanske magasinet Sports Illustrated mener håndballjentene og skytteren Tore Brovold er Norges gullhåp i London-OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens toppidrettssjef Jarle Aambø har uttalt at Norges mål i de 30. sommerlekene er fem til sju medaljer, er Sports Illustrated mer skeptisk når det gjelder norske medaljesjanser. Det anerkjente, amerikanske magasinet nevner kun håndball og skeet (Brovold) som øvelser der de norske utøverne kan ta medaljer.

I Beijing-lekene for fire år siden tok Norge gull i håndball for kvinner, mens Brovold fikk sølv.

De dobbelte olympiske mestrene, spydkasteren Andreas Thorkildsen og roeren Olaf Tufte, vurderes ikke som medaljekandidater av Sports Illustrated. De tok gull i både 2004 og 2008, men begge har slitt denne sesongen.

På oversikten for 100 meter bryst i svømming nevnes for øvrig Alexander Dale Oens bortgang i vår.

Norge tok tre gull, fem sølv og én bronse i Beijing. Totalt har norske utøvere vunnet 56 gullmedaljer i sommer-OL. (©NTB)

SE OGSÅ: OL dag for dag

Personvernpolicy