India:

Monterte hengelås på sin kones underliv

En indisk mann er arrestert for å ha dopet ned sin kone, gjennomhullet henne med nål og montert hengelås på underlivet hennes. Det barbariske «kyskhetsbeltet» ble oppdaget etter fire år, da kvinnen forsøkte å ta sitt eget liv med rottegift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indiske kvinnen Sitabai Chouhan ble nylig innlagt på sykehus etter å ha forsøkt å ta livet av seg selv med rottegift.

Hun og hennes mann Sohan Lal Chouhan har fem barn sammen. Fru Chouhan skal ifølge Daily Mail ha forsøkt å ta livet av seg selv da hennes mann forsøkte å voldta deres eldste datter.

Da hun ble undersøkt på sykehus gjorde imidlertid sykepleierne en horribel oppdagelse. Underlivet hennes var blitt gjennomhullet av en nål av hennes mann, og en hengelås var blitt montert, for på det mest barbariske vis å forsikre mannen Sohan om at hun ikke skulle ha samleie med noen andre når han var på jobb.

Oppbevarte nøkkel i sokken

Ugjerningen skal ha funnet sted for fire år siden, og Sitabai skal ha vært dopet ned da hengelåsen, som hun fortsatt bar da hun ble innlagt på sykehus nylig, ble montert i underlivet hennes.

Hengelåsen ble først åpnet etter at Sohan Lal Chouhan ble sporet opp og pågrepet av indisk politi. Han oppbevarte nøkkelen til hengelåsen i den ene sokken sin.

Sitabai Chouhan er nå under behandling på sykehus, og forventes å bli fullstendig frisk fysisk. Hennes mann er arrestert og vil bli siktet for grusomhet og for frivillig ha forvoldt alvorlig skade.

Indisk politi beskriver mannen som en alkoholiker og mentalt forvirret.

Ifølge Sohan selv skal han ha montert låsen i sin kones underliv fordi flere kvinner i hans familie skal ha «forvillet seg» seksuelt tidligere.

Verste sted for kvinner

Hendelsen er sjokkerende, men ikke unik i India.

Ifølge nettsiden «Womens´s Views on News» viser en 2007-rapport fra en asiatisk menneskerettighetskommisjon at mange kvinner i den indiske konservative provinsen Rajasthan blir tvunget til å bruke middelalderske kyskhetsbelter.

Ifølge Daily Mail er mye av den ulovlige behandlingen av kvinner et resultat av svært gamle og dype tradisjoner om at kvinner er mindre verdt enn menn, og at de må bli begrenset til å være hjemmeværende husmødre.

I en fersk undersøkelse ble India stemt frem som det verste landet å være kvinne i blant verdens sterkeste økonomier (G20-landene).

Årsakene til det er den fortsatte utbredte tradisjonen med giftemål av barn, mishandling og utnyttelse, samt en generell tendens til at kvinner blir sett på som mindre verdt enn menn.

ABC Nyheter gjør oppmerksom på at det i første versjon av artikkelen sto at India var kåret til verdens verste land å være kvinne i. Dette medfører ikke riktighet, og det er nå presisert at rangeringen kun tok for seg G20-landene. Vi beklager feilen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy