Frykter pyromankopi i Sverige

Ystad i Skåne har hatt seks påsatte branner på to uker. De minner mistenkelig om den såkalte soloppgangspyromanen som herjet landet på 90- og 2000-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste ukene, fra 7. juli og til nå, har en foreløpig ukjent person spredd frykt i byen Ystad i Skåne i Sverige. Seks branner er sannsynligvis påsatt, og natt til i dag måtte brannvesenet nok en gang ut og slukke.

Les også: Etterforsker naken pyroman

Brant i tomt hus

Denne gangen startet brannen i et tilbygg til en villa, og ifølge Aftonbladet er man sikre på at brannen var påsatt. Det var nemlig ingen hjemme i huset da brannen startet.

Så sent som i går morges brant det et annet sted i Ystad, nærmere bestemt i et sommerhus. Her hadde pyromanen brutt seg inn for å tenne på.

Tirsdag hadde Skåne-politiet krisemøte for å komme nærmere svaret på alle brannene.

Etterforsker Dan Granvik i det svenske politiet leder etterforskningen av brannene, og er bekymret for at Sverige har fått en ny Ulf Borgström. Borgström har vært et kjent navn for svenskene siden 90-tallet, og mannen har innrømmet å ha stått bak minst 200 branner i landet. I dag sitter han fengslet for ugjerningene.

– Velger samme sted

– Det er noen som forsøker å etterlikne Borgström. Den nye pyromanen velger seg samme objekter på samme steder, sier Granvik til Aftonbladet.

Han advarer mot at den hittil ukjente mannen kan bli svært farlig, og at han kan slå til igjen når som helst. Om den nye pyromanen er i Borgströms omgangskrets er ukjent, men Granvik utelukker ikke at det kan være tilfelle.

- Flere brannstiftere bak «Scandinavian Star»-ulykken

Borgström på perm?

– Det er en parallell som folk drar og jeg forstår at man er urolig. Folk lurer på om Borgström er på permisjon, men så vidt jeg vet sitter han i fengsel, sier Ewa-Gun Westford, informasjonsansvarlig ved Skåne-politiet til Kvällsposten i følge Expressen.

Hittil er ingen mistenkt for ugjerningene, men Skåne-politiet har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen.

Les mer:

Fire menn og to kvinner omkom i Urtegata-brannen

Svensk brannmann var pyroman


Les flere nyheter

Personvernpolicy