Frp-politiker i boligtvist

Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) krever prisavslag og erstatning i forbindelse med kjøp av denne boligen i Voksenkollveien 17. Foto: Ida von Hanno Bast.
Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) krever prisavslag og erstatning i forbindelse med kjøp av denne boligen i Voksenkollveien 17. Foto: Ida von Hanno Bast.

Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen krever erstatning og prisavslag etter eiendomskjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentanten Ketil Solvik-Olsen og kona Tone Solvik-Olsen kjøpte i 2008 en bolig til 7,2 millioner kroner på Voksenkollen i Oslo fra ekteparet Carl Petter Finne og Ellen Birgitte Finne.

Nå krever de prisavslag, og drar saken inn i rettssalen.

Skjulte feil og mangler

Konflikten dreier seg om erstatning for skader på boligen som ble oppdaget etter at Solvik-Olsen hadde flyttet inn.

– Vi kjøpte et hus som hadde en liten setningsskade på et bad. Vi forhørte oss om dette var noe som gjaldt resten av huset også, men fikk beskjed om at det ikke var tilfelle, sier han til DN.no.

Den fine fasaden i Voksenkollen skjulte større feil og mangler, og tilstanden på bygget har i etterkant vist seg å være noe annet enn hva som kom frem ved salg, ifølge Solvik-Olsen.

Frps finanspolitiske talsmann Kjetil Solvik-Olsen. Foto: Thor Nielsen.Frps finanspolitiske talsmann Kjetil Solvik-Olsen. Foto: Thor Nielsen.

– Etter å ha bodd der en stund merker vi skjevheter som kommer frem. Og det er dette vi krangler om, sier han.

– Er det store skader?

– Ikke slik at du ser det med første øyekast, men når en kikker bak tapetet så ser man at det ikke er slik som det skulle vært, sier Solvik-Olsen.

Hevder skadene ikke var der

Ifølge Solvik-Olsen hevder de tidligere eierne at setningsskadene ikke har vært der tidligere. Likevel tviler stortingsrepresentanten på at de ikke har merket noe til skadene før de flyttet ut.

– Vi har merket at det er større skjevheter i gulv, som vi har merket når vi har ommøblert og når man triller ball og sånn. Jeg klarer ikke å forstå at de som har bodd der før oss ikke har merket dette, sier han.

Trekkes for retten

Nå håper Frp-politikeren retten vil avgjøre saken slik at han får erstatning for utbedring av skadene på boligen.

– Vi krever bare det som en takstmann har sagt at det koster å rette opp. Rundt 800.000 kroner, sier Solvik-Olsen.

For å finansiere kjøpet av boligen i Voksenkollen overlot stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) sin gamle leilighet i Ullevålsveien 88 A (bildet) til Finne. Foto: Ida von Hanno Bast.For å finansiere kjøpet av boligen i Voksenkollen overlot stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen (Frp) sin gamle leilighet i Ullevålsveien 88 A (bildet) til Finne. Foto: Ida von Hanno Bast.

Rettssaken angående prisavslag og erstatning i forbindelse med eiendomskjøpet skal opp i Oslo tingrett i slutten av september.

Byttet bolig

For å finansiere boligkjøpet for fire år siden overlot Solvik-Olsen den gamle leiligheten i Ullevålsveien for 3,5 millioner til ekteparet Finne.

– Finne tok over vår leilighet når vi kjøpte huset av dem. Det var som del av betalingen. I et tregt marked fant vi ut at det var lurt å gjøre det på den måten. Vi hadde tilfeldigvis samme megler, og det gjorde det lett med en slik transaksjon. Da kjøpte han vår leilighet og skulle leie den ut, sier han.

DN.no har vært i kontakt med tidligere eier Carl Petter Finne. Han ønsket ikke kommentere saken.

Les også:
Kjøpte ut den siste naboen for 14 mill. 3,1 mill. rabatt på Erik Tønseths Kollen-villa
Grunneiere krever erstatning i tomtefestestriden

Les flere nyheter

Personvernpolicy