Nakenvandreren arrestert - igjen

KJEMPER FOR NAKENHET: Naturisten Steve Gough har sonet over seks år til sammen fordi han nekter å gå med klær utenfor, så vel som innenfor, murene. (Foto: Med tillatelse fra Nakedwalk.org)
KJEMPER FOR NAKENHET: Naturisten Steve Gough har sonet over seks år til sammen fordi han nekter å gå med klær utenfor, så vel som innenfor, murene. (Foto: Med tillatelse fra Nakedwalk.org)

Naturisten Stephen Gough fikk bare fem dager i friluft før han ble hanket inn igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva er naturisme?

  • Naturisme er en bevegelse som søker å fremme en måte å leve på som er i harmoni med naturen, gjennom felles nakenhet når det er naturlig.
  • Naturistbevegelsen startet rundt 1900 i Tyskland og Sveits og spredte seg rundt den første verdenskrig til andre land.
  • I Norge finnes flere tilrettelagte områder utendørs til bruk for folk som foretrekker å sole seg og bade uten klær.
  • Norsk Naturistforbund ble stiftet i 1963 og har gjennom sine lokallag om lag 2000 medlemmer (2006).

Kilde: Store norske leksikon

53-åringen nekter plent å gå med klær, i det offentlige såvel som det private, og det har gitt ham mer eller mindre seks år sammenhengende i fengsel.

Men forrige uke ble han nok en gang løslatt, selvsagt uten en tråd på kroppen. I motsetning til tidligere tilfeller, der han har blitt arrestert på ny under et minutt etter løslatelsen, lot politiet Gough forlate fengselet i nettoen.

Det fikk naturisten til å se lyst på fremtiden.

– Jeg tror politiet har tenkt at denne fyren kommer ikke til å gi opp, så la oss tenke litt på det. Noe har i hvert fall forandret seg, og det er gode nyheter for meg, uttalte han til BBC.

Ny runde i retten

Men gleden skulle bli kortvarig for Gough som nå er arrestert på ny, melder samme kanal. Og nok en gang var det på bakgrunn av ordensforstyrrelser; altså at Gough ruslet rundt kliss naken i nærheten av den skotske byen Dunfermline.

Dermed venter det ny rettssak for 53-åringen, som senest i forrige uke ga klar beskjed om at han overhodet ikke akter å forandre «klesstil».

– Å gjøre som alle andre er det enkleste, men jeg nekter å gå på akkord med prinsippene mine, uttalte han til BBC etter at han ble løslatt.

Les også: Kjørte naken inn i kjøpesenter - prøvde klær

Bortkastede skattepenger

Den frigjorte eks-marinesoldaten har blitt noe av en kultfigur etter at han i 2003 sa opp jobben som lastebilsjåfør, og gikk over 1.600 kilometer fra det nordligste punktet i Skottland til det sydligste punktet på fastlands-England kun iført støvler og en sekk på ryggen.

Men i 2006 fikk lovens lange arm nok av nakenstuntene til Gough, og sendte ham i fengselet Perth Prison i Glasgow. Der har han altså blitt værende inntil helt nylig, og nå kan han fort havne i buret på ny.

Det har tidligere skapt en hel del kontrovers at skotske skattebetalere har måttet punge ut millionbeløp i fengselsutgifter for å holde Gough i sjakk.

Siste ord i saken er neppe sagt.

Les også:

Her kan du feriere naken

Naken John og Yoko til salgs


Les flere nyheter

Personvernpolicy