Pedersen ordnet ny borteseier for Vålerenga

SUPERINNBYTTER: Marcus Pedersen setter inn ett av sine to mål mot Stabæk på Nadderud søndag. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)
SUPERINNBYTTER: Marcus Pedersen setter inn ett av sine to mål mot Stabæk på Nadderud søndag. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Innbytter Marcus Pedersen sikret seieren med to mål da Vålerenga slo Stabæk 3-1 på bortebane søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk – Vålerenga 1-3 (0-1):

4476 tilskuere

Mål: 0-1 Simon Andreas Larsen (7), 0-2 Marcus Pedersen (69), 1-2 Fredrik Brustad (74), 1-3 Pedersen (75).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Adnan Haidar, Franck Boli, Stabæk, Mohammed Fellah, Kristoffer Hæstad, Marcus Pedersen, Vålerenga.

Lagene:

Stabæk (4-4-1-1): Mande Sayouba – David Hanssen, Sean Cunningham, Jørgen Hammer, Bjarni Olafur Eriksson – Fredrik Brustad, Adnan Haidar, Bjarte Haugsdal, Herman Stengel – Christer Kleiven (Stian Sortevik fra 83.) – Mads Stokkelien (Franck Boli fra 57.).

Vålerenga (4-4-2): Lars Hirschfeld – Simon Andreas Larsen, Andreas Nordvik, André Muri, Joachim Thomassen (Dawda Leigh fra 77.) – Mohammed Fellah, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic, Martin Pusic (Kamer Qaka fra 85.), Marcus Pedersen – Veigar Pall Gunnarsson (Marcus Pedersen fra 46.), Håvard Nielsen.

Les fyldig referat av kampen i ABC Nyheters live-senter.

Simon Andreas Larsen scoret Vålerengas første mål før pause. Fredrik Brustad reduserte for Stabæk på stillingen 0-2.

Vålerenga tok dermed borteseier nummer tre på rad. Snuoperasjonen fortsetter for Martin Andresen og hans menn etter hjemmetapet mot nettopp Stabæk 24. juni. Men denne gang var ikke prestasjonen bak tre poeng og greie seierssifre spesielt imponerende. Bortelaget slapp til svakt et Stabæk-lag i for stor grad i en kamp som manglet nerve og spillemessige høydepunkter.

Redusert Stabæk-lag

Stabæk har mistet Vegar Eggen Hedenstad til Bundesliga. Ricardo Clark, som har ni dager igjen av sin Stabæk-kontrakt, var heller ikke med på Nadderud grunnet skade. De to nevnte er de eneste fra Stabæk som har lignet på klassespillere i vårsesongen. Dermed var hjemmelaget i utgangspunktet betydelig redusert.

Favoritten Vålerenga åpnet programmessig med et litt heldig ledermål i sjuende minutt. Stabæk-keeper Mande Sayouba fikk seg en dytt av klubbkamerat Herman Stengel. Og fra knestående kunne han se Vålerengas høyreback Simon Andreas Larsen si ja takk og bli målscorer. Stabæk skapte et par gode målsjanser før pause, men mangel på dyktighet foran eget og motstanderens mål har preget hele denne sesongen.

Godt innbytte

Marcus Pedersen erstattet Veigar Pall Gunnarson etter pause og takket for tilliten med to scoringer. Han økte til 2-0 før Fredrik Brustad reduserte i det 74. minutt. Men sekunder etter ordnet Pedersen 3-1 og det som ble sluttresultatet i favør av det beste laget. For øvrig Oslo-lagets første borteseier over Stabæk siden åpningskampen i 1995.

Vålerenga har Brann på hjemmebane i neste kamp. Da bør laget heve seg for å innkassere en ny trepoenger.

Dette var det første Nadderud-møtet mellom lagene siden Stabæks 6-2-seier 26. oktober 2008. Kontrasten kunne ikke vært større både på banen og utenfor. Den gang feiret 10 000 bæringer seriegullet på Bekkestua etter kampslutt. Ingen av Stabæks seriemestere er lenger i klubben, og feiringen er mer enn historie i Bærum. Stabæk fullfører et pliktløp mot nedrykk.

"Konger av Adecco ..."

Selv supporterne har lagt inn en ny sang. «Konger av Adecco». Klubben har da også begynt planleggingen av et liv i 1. divisjon. også 2. laget må for øvrig gå den tunge veien én divisjon ned.

Men før den tid må Stabæk ha påfyll av spillere til en syltynn stall. Mikkel «Mix» Diskerud er Stabæks eiendom igjen fra 1. august, men alt er foreløpig uviss med hans framtid. Tre nye navn befinner seg ellers på sportslig leder Inge André Olsens blokk.

Les flere nyheter

Personvernpolicy