Syriske generaler flyktet til Tyrkia

Syriske offiserer på høyt nivå fortsetter å hoppe av til Tyrkia. Fredag ble det meldt at ytterligere tre generaler har krysset grensen, og tallet på avhoppere med generals grad er dermed kommet opp i 24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ikke navngitt tjenestemann i utenriksdepartementet i Ankara sa fredag til nyhetsbyrået AFP at ti offiserer fra de syriske regjeringsstyrkene, blant dem en general, kom til Tyrkia i løpet av natten til fredag. Senere på dagen kom to andre generaler, tilføyde han.

Les også: Russland og Kina blokkerer Syria-resolusjon

Leirer i Tyrkia huser i dag over 43.000 syrere som har flyktet fra kampen mellom opprørere og president Bashar al-Assads regime. Blant disse flyktningene er det mange avhoppere fra Assads regjeringsstyrker.

Les også: General Mood avslutter oppdraget i Syria

Les flere nyheter

Personvernpolicy