Brannmenn kledde seg naken i protest

Åtte brannkonstabler ved brannstasjonen i Mieres i Asturias-området nord i Spania, lot klærne falle, men beholdt støvler og hjelm på i sin protestaksjon mot myndighetenes lønnskutt. Foto: Cesar Manso (AFP Photo)
Åtte brannkonstabler ved brannstasjonen i Mieres i Asturias-området nord i Spania, lot klærne falle, men beholdt støvler og hjelm på i sin protestaksjon mot myndighetenes lønnskutt. Foto: Cesar Manso (AFP Photo)

Brannvesenet i den lille spanske byen Mieres protesterte mot lønnskutt og økte skatter ved å la klærne falle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun iført støvler og hjelmer stilte mannskapene ved en brannstasjon i Mieres , som ligger nord i landet, seg opp utenfor stasjonen for å vise sin misnøye med Rajoy-regjeringen, skriver Spaniaavisen (se video nederst i saken).

Uten en tråd stilte åtte brannkonstabler seg opp under et banner med påskriften «Med så mange kutt er vi avkledd».

Les også: Forlot fengselet naken

– Åtte brannmenn som viser baken er mer verdt enn en demonstrasjon i gatene mot kuttene, sier Javier Piedra, en av de 16 ansatte i brannvesenet, ifølge Spaniaavisen.

Tilstanden for offentlige ansatte i Spania har på grunn av finanskrisen i landet blant annet ført til kutt av julebonusen, noe som tilsvarer lønnskutt på syv prosent. Så sent som i 2010 måtte brannkonstabler over hele landet tåle en nedgang i lønnen på fem prosent.

Les også: Kjørte naken inn i kjøpesenter - prøvde klær

I hovedstaden Madrid har det gått hardere for seg, og mange har demonstrert den siste tiden. Torsdag ble 15 personer arrestert for opptøyer i gatene i forbindelse med protester mot myndighetenes mange kutt.

Les også:

Naken John og Yoko til salgs

– Nakenbildene gjorde meg paranoid

Naken sykkelprotest

Nakenbildene som startet alt bråket


Les flere nyheter

Personvernpolicy