Norsk filmdistributør opprørt over Denver-massakre

Den norske Batman-distributøren er opprørt over nyheten om massakren i forbindelse med premierevisningen av den siste Batman-filmen i Denver i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Foreløpig vet vi lite, men det er kjempegrusomt uansett hva som har skjedd, sier Katrine Aamodt, presseansvarlig i SF Norge, som distribuerer filmen i Norge.

Følg utviklingen: Skytedrama under Batman-premiere

– Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger rundt det som har i skjedd i Denver fra Warner, sier Aamodt til NTB fredag formiddag.

Natt til fredag amerikansk tid kom nyheten om at over ti var drept og flere titalls skadet etter at en maskert gjerningsmann stormet kinosalen og begynte å skyte på publikum under premieren av filmen i Denver, Colorado.

Den norske distributøren avventer Warners reaksjon for å se om det skal gjøres noe i forbindelse med den norske premieren.

– Dette er en film Warner har rettighetene til. Vi kommer til å følge deres ønsker, og så lenge de ikke ønsker å stoppe premieren, så fortsetter vi, sier

Det er knyttet store forventninger til premieren av «The Dark Knight Rises», den siste Batman-filmen i Christopher Nolans trilogi om superhelten.

I Norge har forhåndssalget av billetter gått så det suser. Hovedsalen på Colosseum har vært utsolgt en tid, og Oslo kino har måtte sette opp ekstra forestilling i en annen sal på premieretidspunktet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy